2010. május 17., hétfő

A szélsőséges időjárás hatása a burgonyára

Amint azt a tisztelt blogolvasók is megfigyelhették, az elmúlt napokban országunkban rendkívüli mennyiségű csapadék hullott le. Érthető, hogy minden burgonyakedvelő állampolgárt foglalkoztat a kérdés: Vajon milyen hatással lesz az a sok csapadék az ez évi burgonyatermésre?
Blogunk Vezérigazgatótanácsának Burgonyavízállósági Főágazatának Alosztálya megkereste a tárgyi  ügyben az ország egyik jeles burgonyaszakértőjét, és feltette a mindenkit foglalkoztató kérdést:
-Pista Bácsi, mekkorára fog nőni a krumpli ekkora esőzés után?

Nos, a válasz, melyet az alábbiakban is idézünk, és fotón is bemutatunk, bizonyára örömmel tölti el blogunk valamennyi olvasóját:

-Ekkorára e! De ha még három napig annyi eső leesik, mint ami a hátam mögött látszik, akkor elrohad az összes a földben, és rizsát ehetünk egész kettőezertizennyócig.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az jó!Akkor főzéshez katlan kell,de hogy fogom megpucolni???!Mármint ekkora?

http://www.mommo.hu/kep/popup/96980/f28aa414c9

Jámborka néni

Névtelen írta...

Szerintem a néni tévedésben tetszik lenni, félre tetszik érteni a szakértő nyilatkozatát. A szakértő nem arra utal, hogy ilyen nagy krumplik lesznek a földben, hanem hogy a burgonyának, vagyis a teljes növénynek a föld feletti magassága növekszik meg a szakértő bácsi által mutatott magasságra. Ez mondjuk az éghajlat szempontjából is kedvező lesz, mert a magasabb száron több levél lesz, a több levél pedig több oxigént termel, és több széndioxidot köt meg. Egyértelmű hát, hogy minél több krumplit termelünk, annál inkább lassítjuk a globális felmelegedést.
L.