2010. május 6., csütörtök

Tájékoztatás a "Verspályázat" állásáról

Nagy örömömre szolgál, hogy a meghirdetett verspályázatra már az első héten 8, színvonalasabbnál színvonalasabb pályamű érkezett be, melyek olvasása után a kultúra nyüszítve menekül a legközelebbi sarokba, és rettegve húzza meg magát.
Felhívom a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a nevezési díj (5kg burgonya) lerovásának módjáról nyilatkozni szíveskedjenek. Mivel a pályázat teljes egészében a modern, XXI. századi követelményeknek megfelelő szemléletű, így külön igazolás nélkül, csupán nyilatkozatot adva elfogadható a díj lerovása. (Pl.: az anyósom csütörtökön a brazil sorozat után elültette; vasárnap megettem az ebédhez krumplipüré formátumban, stb.)
Szeretném felhívni utolsó 3 pályázónk, Attila, Gyuszi és Misi figyelmét, hogy műveikből nem érződik ki a vasút és a burgonya közti összefüggés, kérem, értelmezési nyilatkozatukat ez ügyben közölni szíveskedjenek, ellenkező esetben pályaművüket kénytelen vagyok érvénytelennek tekinteni.

Várjuk a további műveket.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tisztelettel jelentkezem,mint József Attila egyik személyes jó ismerőse.Én vótam az a pincér,aki kihoszta Jocónak a kuglert.Ő fizetett 5 forintot,majd 2 forint borravalót adott...(rendes volt)...Asztán én is rendes vótam,mer hosztam még nekije libasültet,melléje krumplipürét.....Ő köszbe írta esztet a gyönyörű kőtteményt...Szerintem szorosan ragaszkodik a vershez a krumpli,mer leette vele a papírt!Tisztelettel:Pofa Jenő

Névtelen írta...

Tiltakozom!Kikérem magamnak!Méghogy nem volt szó a burgonyáról!Vérlázító!Szegénységi bizonyítvány!
Olvassa el kérem még egyszer a versem!Olvashatja,hogy a söntésben bárki beszólhat!Én mindig kiálltam a szegény (nem magáért)népért!Ha még nem tette volna,tekintse meg az egyik nagy mondatomat...

Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról ... A gyalogbéresek kivermelik a burgonyát, megtisztítják, osztályozzák, elvetik, .

Igen helyes a következtetés:Ez is mutatja,hogy a BÁRKI a gyalogbéreseket takarja!
Azonnal kövessen meg!
Amennyiben nem kér bocsánatot,tetemre hívom!Ajánlom magam:I.Gyula

Névtelen írta...

Én Váci Mihály sajtószóvivője és titkára vagyok!
A versben említett:"Mostanság, a sok küldöttség miatt",
mondta a gondnok, "nincs helyünk, de ha
megfelelne a gyűlési szoba..."

Hogy milyen gyűlésről van szó?
A napilapok erről beszélnek:J anuár 21-én a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum Nyíregyházán a Magyar Kulúra Napja alkalmából szervez kiállításokat, megemlékezést, és "Kulturális kerekasztalbeszélgetést".Miről?:
A Bors Alapítvány és az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elítéli a génmódosított burgonya termesztésének engedélyezését, amelyet az EU új egészségügyi és fogyasztóvédelmi biztosa, John Dalli jelentett be 2010. március 2-án.
Tehát a burgonya és a vers között igen is szoros az összefüggés!

Vanek B.Eduárd

netuddki írta...

Köszönöm, hogy utolsó 3 pályázónk ilyen gyors tájékoztatással szolgált, e felvilágosítás birtokában természetesen nincs akadálya pályaműveik befogadásának, amennyiben a pályázati díj lerovásáról szóló nyilatkozataikat is megadni tetszenek szíveskedni.

Névtelen írta...

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Én özvegy Kondorosi Kerek Ernőné Jámborka néni,nyugalmazott belföldi jegypénztáros,vezető jegyvizsgáló(kalauz),mozdonyfűtő,vonalgondozó és nem utolsó sorban Sz.B.tag vagyok.Szeretném a segítségemet nyújtani a díjak szponzorálásában.A díjazottak megkaphatják tőlem a Vasutas ízek ingyenesen letölthető példányait:

http://www.videohirdeto.info/videohirdeto/ingyen_letoltheto_szakacskonyvek.cikk

Az első helyezettnek pedig részletesen elmesélem milyen volt a könyvből elkészített egyik recept:
Héjában sült krumpli
joghurtos öntettel
Hozzávalók: 4-5 közepes nagyságú
krumpli, 20 dkg paradicsom, 3 szál újhagyma,
bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma,
5 dkg juhsajt, 2 doboz natúr joghurt,
citrom, só, bors.
Elkészítés: Megmossuk a krumplit, tepsibe
tesszük és a sütôben sütjük 50-60 percig. A
megmosott paradicsomot kockára vágjuk,
az újhagymát felkarikázzuk, mindkettôt bazsalikommal
megszórjuk. A joghurtot elkeverjük
a juhsajttal, a szétzúzott fokhagymával,
citromlével, borssal, ízlés szerinti sóval.
Összekeverjük a joghurtot a paradicsommal,
hagymával és ráöntjük a sült, lehámozott
burgonyára. 83 kcal/100 g.
H.R. Piroska
gyógytornász, Vasútegészségügyi Kht.

Amennyiben igényt tart tapasztalatomra és segítségemre,kérem jelezze!

Tisztelettel:Jámborka néni

netuddki írta...

T. Sopánka néni!

A blog Vezérigazgatótanácsának Olvasói Észrevételek Alosztályának Főosztálya f. hó 9.-én, a Győzelem Napján tartott rk. ülésén megvitatta az Ön észrevételeit, és az alábbi határozatot hozta:
1. Köszönettel vettük tárgyi témában tett megállapításait. Sajnos, a mai, minden szempontból hektikus világgazdasági és szociálpolitikai helyzetben ötleteinek megvalósítása komoly anyagi erőforrásokat vonna el vezérigazgatótanácsunktól, mely akadályozná a blog szerkesztőjét hospitalizációs és balneográfiai feladatának ellátásában, és a burgonyatermelés fejlesztésében. Természetesen javaslatait hosszútávú fejlesztédi elképzeléseink szerves részévé beintegráltuk, és amint szabad szellemi kapacitásaink szabadulnak fel, úgy azonnal nekilátunk a megvalósításnak. Örömmel vennénk, ha a saját költségén elkészíttetett megvalósíthatósági tanulmányterv kidolgozásával támogatná elképzelésünket.
2. Vezérigazgatótanácsunk őszinte aggodalommal olvasta az Ön alábbi kijelentését:
"Összekeverjük a joghurtot a paradicsommal."
Tájékoztatjuk, hogy Vezérigazgatótanácsunk soha nem keveri össze joghurtot a paradicsommal, mert jól tudjuk, hogy a joghurt műanyagdobozban kapható, és lehet belőle joghurttortát készíteni, ellenben a paradicsom piros, és abból nem.
Amennyiben Ön továbbra is összekeveri a joghurtot a paradicsommal, javasoljuk, keresse fel valamely egészségügyi intézmény demens részlegét.

Tisztelettel:
A blog Vezérigazgatótanácsának Olvasói Észrevételek Alosztályának Főosztálya

Névtelen írta...

Tisztelt Vezérigazgatótanácsának Olvasói Észrevételek Alosztályának Főosztálya!
Mégegyszer leírnám a nevem:özvegy Kondorosi Kerek Ernőné Jámborka néni!

Természetesen a joghurtot házi tejföllel helyettesíthetjük,abból se lesz joghurttorta.Előnye az ételnek,hogy a megboldogult uram fogsorát se kell betenni,mert az ételt így is könnyen eltudom fogyasztani!No meg fogkefére,fogkrémre se kell kiadni!

Tisztelettel:Jámborka néni

Névtelen írta...

Tisztelt Vezérigazgatótanács!

Priol János könyvkiadójának és nyomdájának főszerkesztője vagyok.

Indíttatást éreztem,hogy korunk nagy költőjétől beküldjem ezt a gyöngyszemet,mely a vasútról is szól többek közt.A vers a Szeretet rabja című verseskötetben jelent meg.
A költő már az anyatejjel magába szívta a krumpli szeretetét....(A szeretet rabja c. könyv ezt is érezteti velünk) a vasúthoz való vonzódása pedig megnyilvánul abban a momentumban,hogy az Állomás közelében éli hétköznapjait.
Több ezer példányban kelt el kötete és a médiában is többször szerepelt.Ezért megkapta a pünkösdirózsa koszorús nagydíjat is,melyet méltán megérdemelt nemcsak a verseiért,hanem aforizmáiért is.Hiszem,hogy ezzel magasra teszi a mércét,és ez az elbírálásban is érződni fog!Az emberiség pedig továbbra is gazdagabbá válik remekműveivel!

Tisztelettel:Kannibál Ödön

Névtelen írta...

Tisztelt Szerkesztőség!

Mivel többen reklamáltak és többen megkerestek,hogy a letöltés nem működik,vagy a link nem jó!
A gyengébbek kedvéért leírnám,hogy az említett oldallal nincs semmi baj,csak be kell linkelni és a lap aljára görgetni az egér kurzorát s már is megtalálható mindhárom könyv!A letöltés(három könyv van egymás alatt) címszóra kell kattintani és PDF formátumban letölti.....Örülök,hogy segíthettem a fiatalabb korosztálynak:Jámborka néni(özvegy Kondorosi Kerek Ernőné)