2010. szeptember 21., kedd

Egyperces 5. - Apák és fiúk

Az 1990-es évek elején a volt menyasszonyommal megnéztük a Pécsi Nemzeti Színházban Ivan Szergejevics Turgenyev: Apák és fiúk c. színdarabját. Abban van egy női szerep, egy idősebb, kissé megzavarodott hölgy (ha jól emlékszem, Vári Éva játszotta) bejön, és valami ilyesmit mond:
"Beeengedik mindig a kuutyáát. És azt mondjáák, hogy büdös vagyook. Pedig beent van a kuutya. A kuutya a büüdös, nem én!"

Miért jutott ez eszembe? Azért, mert a tisztelt blogolvasók - valamint azok, akik csak a képeket nézegetik - bizonyára már elgondolkodtak azon, hogyan lehetne megóvni burgonyaültetvényüket az illetéktelen behatolóktól. Kézenfekvőnek tűnik, hogy egy (vagy több) kutyával ijesszék el az illetékteleneket. Igen ám, de mihez kezdjenek a kutya tevékenységéből óhatatlanul keletkező melléktermékkel? Sajnos a krumpliföld trágyázására e végtermék - lévén, hogy a kutya ragadozó állat - nem alkalmas. Ugyanakkor érdemes elgondolkodni a hasznosításon, hiszen ez az alapanyag napjainkban szinte korlátlan mennyiségben áll a rendelkezésre. Ha például végigsétálunk Erópa Kuturális Fővárosában az északi várfalsétányon, ott a várfal és a járda közt méterenként találhatunk legalább egy darabot. (Ha valaki mutat nekem ezen a helyen egy legalább 2x2 méteres területet, amelyen egy sincs, az kap tőlem egy 2011. évre szóló éves vasúti bérletet a Harkány-Villány vasútvonalra.) Az alapanyag tehát biztosított, a kérdés már csak a hasznosítás.

Nos, örömmel jelentem, a hasznosítás már nem kérdés, mert megszületett a megoldás!

Tehát mostantól bárki elkészítheti akár a krumpliföldjének a díszkivilágítását, pattogathat kukoricát, működtetheti a szamovárt, vagy átalakíthatja a kerti grillt biogáztüzelésűre, a lehetőségeknek csak a saját fantáziájának szegénysége szabhat korlátot.



21 megjegyzés:

MacccHiano Koimbrá Dellá Koronijjá Ijázvédó írta...

Hogyan ijesszük el? Meg az ilyen bejegyzésekkel.
Egyébként jó megoldás, a tehenekével is csinálnak fűtést.

Névtelen írta...

Éljenek az elkötelezett hulladékhasznosítók! :-)
Suzy

EverYbodY írta...

Meg mi is.

Elvirácska írta...

Egyperces 5 = 5 perc

Névtelen írta...

Ezeb a témán énszerintem nincsen mit beszélni: kutyát falun kell tarttani, amik meg avárosba bóklásznak kikell lőni mindeggyiket, aszt jólvan.
Osijecko

Pepita Ofélia írta...

Osijecko vigyázat!

A kutyák Netuddkinél pozitív hősök!Azért is vigyázz mit írsz le mert kicenzúráz,de azt keményen!

Pepita Ofélia

Horváth Ruth írta...

No ilyen az én vejem, jár a szája, de minden kutyát simogat, szeretget.

Névtelen írta...

Bocsi, hogy megkérdezem: Osijecko, nálatok van valamilyen háziállat?
Suzy

Névtelen írta...

Hát azér van egypár álatunk, kutya, macska, disznók, kecske tyúk kakas, liba, kacsák, eggy fácán meg eggypár galamb plussz ugyeaz anyósom.
Én abba a témába írtamhogy aszt a kutyákat kellene le lőni, amiket a városba sétáltatnak és összepiszkiccsák a utcákat.
Osijecko

Horváth Ruth írta...

Osi füles lesz az anyós "vicc" miatt...

Ofélia de Pepi írta...

Tisztelt Osijeckó!

Látszik,hogy falusi ember vagy.A mi kis városunkban és a közeli Európa Kulturális Fővárosában(meg dunántulis)az intelligensebb gazdik zacskót tartanak maguknál és összeszedik az ebük potyadékát.Arról meg nem az állat tehet,hogy éppen pont odament ahol nagyobb szükség jött rá!!!!:)))))

Ofélia de Pepi

Krumpliföld írta...

Mint mindig, teljesen egyetértek az én kis Offélijámmal :)

Névtelen írta...

Az lehett hogy falusi vagyok de, ehez a témához csak anyithogy én ha akarom ki megyek az udvarra és nyakon suhintok eggy tyukot vagy nyulat vagy kacsát vagy amit akarok. az legeláb bisztos hogy rendes husa van. A városba meg aki nem tart álatot eheti a méjhütött dögöket!
Osijecko

Névtelen írta...

Hát igaz, ami igaz, mi városiak bizony "méjhütött dög"-evők vagyunk. :-))
Amúgy meg a mi főszerkesztőnk nem nagyon törődik valünk mostanság...
Suzy

netuddki írta...

Elvirácska: Vezérigazugatótanácsunk már dolgozik az Ön problémáján. Amint megtaláljuk a megoldást, azonnal intézkedünk, hogy az egypercesek a jövőben dislexiások részére optimalizált módozatban kerüljenek közzétételre, és így bizonyára Ön is el tudja olvasni 3 perc alatt.

Osijecko: Az általad felvetetthez hasonló "témában" Horace McCoy is írt egy könyvet, A lovakat lelövik, ugye? címmel.

Ofélia: Ön ne szóljon bele Osijecko lakóhelyébe, ha kérhetem, mert Ön nem is szokott a Kuturális Fővárosba előfordulni módfelett, pláne mióta nem jár a vonat!

Osijecko: Örülök, hogy nem hagyod magad!

Suzy: Hogyne törődnék! Ma is van új bejegyzés, sőt, holnap is egészen biztosan lesz! Sajnos a munkálataimat lassítja a tervezett M9 autópálya építése, de be kell látnod, hogy azzal is fontos időt töltenem, mert nagy mennyiségű burgonyát lehet majd rajta szállítani gyorsan, amikor elkészül.
Mindenesetre felajánlom, hogy amennyiben Rólad is reklámszatyrot neveznek el, és beküldöd rőla a fotót, közzéteszem.

netuddki írta...

Ofélia: De azért, mert rendesek vagyunk a volt menyasszonyommal, felajánljuk, hogy meghívjuk Önt a T. urával együtt egy költséghatékony programra valamikor októberban, hogy Önökék is kuturáttak lehessenek. Az ingyenes szállításukról is szívesen gondoskodunk, másegyébiránt.

Pepita Ofélia írta...

Na azér,már aszt ittem,hogy Útál..mer hogy az én bejegyzéseimet mindig kifigurázza!Akkor megyünk!

Pepita Ofélia

Elvirácska írta...

Na most lebuktam, a hét műtrágyánál már egyszer, de most kiderült a diszlexem.

Elvirácska írta...

Én vega vagyok, nincs dög csak... tapintat elhallgattat.

Névtelen írta...

Köszi, figyelni fogom a reklámszatyrok feliratait. :-))
Suzy

Pepita Ofélia írta...

Elmaradt a meghívás az októberi költséghatékony programra!!!!Az ígéret szép szó!!!!Ofélia