2010. július 12., hétfő

Köszönjük, Új-Zéland, köszönjük, Jimmy Jump!

Véget ért a labdarúgó világbajnokság, mely Új-Zéland fényes győzelmét hozta. Azok, akik nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű burgonyát, és így az agyuk nem megfelelő gyorsasággal működik, talán nem értik meg rögtön, hogy lehetséges ez? Hiszen a döntőt Hollandia és Spanyolország játszotta, és a spanyolok nyertek 1-0-ra. Valamennyi hírközlő szerv is arról tájékoztatott, hogy Spanyolország az új világbajnok.
Ha valaki eddig így tudta, e téves információt azonnal törölje a memóriájábol. Helyezze magát kényelembe (vagy ha a Mengyelejev-féle periódusos rendszer más eleme szimpatikusabb számára, akkor abba az elembe), egyen meg egy nagy tányér krumplitartalmú ételt kovászos uborkával, és összpontosítson.

Blogunk szerkesztősége már a döntő előtt felismerte a tényt, hogy ha a spanyolok nyerik a döntőt, akkor Új-Zéland lesz az egyetlen csapat, aki veretlenül zárja a világbajnokságot. E felismerés tényét tovább élesítette a döntő első félideje alatt elfogyasztott sör, melyet gyermekeim iskolájának névadójáról  neveztek el.

A döntőre nem vesztegetnék sok szót, az első félidőt szenvedtem végig, az egyetlen emlékezetes esemény spanyol (bocsánat, katalán) névhez kötődik, kár, hogy nem valamelyik játékoséhoz, hanem Jimmy Jump-éhoz. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy legalább Ő hozta a tőle megszokott magas színvonalat. Jimmyről tudjuk, hogy alapcélkitűzése híressé válni a fő eseményekre való beszivárgás által, és a showt elrontani. Gondolom ezért is a meccs előtt szaladt be, mert a döntő olyan gyengére sikeredett, hogy azt már nem lehetett volna tovább rontani.
A győztesre igazán nem szeretnék több szót vesztegetni, jellemző, hogy mérkőzésenként 1 gólos átlaggal nyerték meg a világbajnokságot, ráadásul Svájc megverte őket. Csak összehasonlításképpen: még a nem túl színvonalas magyar bajnokságban is az idén minden csapat az 1 gólos átlag felett produkált.

Térjünk inkább rá a fényes új-zélandi sikerre:
Új-Zéland az egyetlen, aki nem szenvedett vereséget a torna során, tehát nyugodt szívvel kijelenthetjük: nincs nála jobb, Új-Zéland az igazi világbajnok!
Az aucklandi repülőtérre hazatérő valódi világbajnokokat több száz szurkoló hatalmas éljenzés és ováció közepette fogadta. Két tűzoltóautó diadalívet spriccelt leszállás után a reptéren a kiszálló hősök tiszteletére.
Az ottani közvélemény hatalmas dolognak tartja azt a tényt, hogy a csapat veretlenül esett ki. Világosan látható fejlődés a csapat életében: a világranglistán 2006-ban 131., 2009-ben 78. helyen álltak, jelenleg az 50-en belül vannak. Sokan azt mondják, néha rossz nézni, amit művelnek, de ha látta valaki a tegnapi döntőt, vagy pl. a spanyol-portugált, akkor ne panaszkodjon Új-Zélandra.

Vezérigazugatótanácsunk a fényes siker alkalmából üdvözli Új-Zéland labdarúgó-válogatottját, az igazi világbajnokot, burgonyafogyasztói üdvözletét küldi, és amennyiben szíveskednek országunkban járni a magyar válogatott gond nélküli elverése céljából, úgy a blog meghívja a csapatot egy krumplistésztára, a Kiskupába. (ld.: Étkezési lehetőségek)
(Kivéve a segédedzőt, mert az kövér, és biztosan sokat eszik.)

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Burgonyaleves pályázat?

György

Névtelen írta...

A burgonyaleves pályázat?

Jám Bori néni

Névtelen írta...

Én csak Fülig Jimmyt és Zámbó Jimmyt ismerem!!!
A burgonyaleves pályázat?
Pepita Ofélia

Névtelen írta...

Nem, a burgonyaleves az nem pályázat, hanem az burgonyaleves. Nem figyeltétek, hogy volt már egy ilyen szavazás, hogy ki mondta: "A krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!"
Suzy

Névtelen írta...

En nem ert mér foci jön burgonyahoz???Esz nem teccik!En is laszadok!S.W

netuddki írta...

Kedves Suzy!
Köszönöm a renitenskedők rendreutasításában nyújtott segítségedet. Sajnos Bori anyó és György nem vette figyelembe az országos tisztifőorvos figyelmeztetését, és amint lázongó bejegyzéseikből kiderül, túl sok időt töltöttek a napon, ráadásul alkoholt is fogyasztottak, ami ebben a hőségben szintén ellenjavallt.
Még egyszer köszönöm az észrevételedet, egyben Vezérugatótanácsunk szóbeli dicséretben részesít. Ha ezt írásos formában is igényled, jelezd.
Burgonyafogyasztói üdvözlettel: a főszerkesztő

Névtelen írta...

Gefallen nicht Fußball,ich bitte:Kartoffel

Ursula Hottentotta

netuddki írta...

Az 5. hozzászólás szerzőjének:
Amint már írtam, hazug embert könnyebb utolérni, ha sánta, főleg ha szembe jön velünk.
Te nem az S.W. vagy, visszaélsz S.W. nevével. S.W. nem használ ékezeteket, és igaz, hogy nem ír helyesen, de az alany és állítmány szórendjét jól használja. Ő nem írna ilyet, hogy "mér", sem hogy "foci jön".

Névtelen írta...

Szerintem Suzy és S.W. is Netuddki Úr, vagyis Tanácsköztársaság Úr!

György

netuddki írta...

Szerintem is mindenki valaki, de ugyanakkor egy bizonyos valaki nem egy másik valaki, hanem az adott idő alatt csak egyvalaki.

Névtelen írta...

Tévedés: A Suzy az Suzy, ahogy a krumplileves az krumplileves!
Suzy

Krumpliföld írta...

Tény, hogy kedves walaki magával is összeveszhetne tudathasadásos többszemélyű intézkedését figyelembevéve..., legalább éjszakai őrműszakban nem unatkozik hehe :)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Wagner a Kékszakállú írta...

Gyerünk vár a süketszülő nevű hajó, induljunk, Újzélandra.