2010. július 26., hétfő

Mittudomén

Üdvözletem mindegy, kinek!

Visszatértem jól megérdemelt szabadságomról. Sajnos szabadságom ideje alatt egyetlen nagyvállalat sem jelezte a blog hivatalos e-mail címére, hogy szívesen támogatná anyagilag azirányú törekvésemet, hogy teljes kapacitással főállásban a bloggal tudjak foglalkozni, így az elmúlt hetekben született bejegyzésekre a későbbiekben fogok reflektálni módfelett.

Amint látom, megint lázadás van kibontakozóban, amit Vezérigazugatótanácsunk természetesen el fog fojtani. Alaptalan vádak is értek, természetesen ezekre is reagálni fogok. Tessék olvasni a régebbi bejegyzések hozzászólásait, mert a válaszaim ott lesznek elérhetőek.

Természetesen beszámolok majd az elmúlt hét eseményeiről is, elég sok minden történt.
Részt vehettem családommal Európa legkisebb kulturális fesztiválján, megmásztuk a föld legmagasabb hegycsúcsát, a Szilváskőt (ha valakit érdekel a bizonyíték, hogy ez a legmagasabb csúcs, természetesen szívesen megírom...), és nem maradhat el az írás a második legveszedelmesebb burgonyakártevő, a vaddisznó ellen vívott sikeres küzdelmemről sem. Ezen kívül lesz egészségügyi rovat is, a pestis elleni harcról, valamint újabb bizonyíték, hogy a burgonyatermelés hogyan javítja az életminőségünket.

Burgonyafogyasztói üdvözlettel: a főszerkesztő.

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én egy jelenleg munkanélküli hegesztő vagyok, de ki merem jelenteni, hogy ha kineveznek egy nagyvállalat igazgatójának, akkor felveszlek, hogy teljes idődben a bloggal tudjál foglalkozni.
Üdv: Sanya

Névtelen írta...

Szerintem Sanya=Tanácsköztársaság Úr! Egyébbként Burgonyaleves-verseny?

Ui.: Köszöntjük Tisztelt Netuddki Önkényurat a blogon, nagy örömönre szolgált, hogy megmászta Európa Kultúrális Fővárosának legmagasabb szikláját!

Tisztelettel! György Úrhölgy.

netuddki írta...

T. Sándor!
Ez igazán megható volt, köszönöm! Nem kétséges számomra, hogy Borisz Polevoj Önről nevezte el híres könyvét.

T. György!
Köszönöm a hozzászólása elején írt újabb matematikai egyenlőtlenség felállítását. Burgonyaleves verseny értékelése ügyében megkettőztem az eddigi erőfeszítéseimet...

Krumpliföld írta...

Örülök,hogy a legmagasabb hegyről nemtetszettetek lepotyogni :)

netuddki írta...

Hát még én hogy örülök, hogy nem tetszettem lepotyogni. Ez az eset is mutatja kimagasló bátorságomat!
Persze, mint tudjuk: Bátraké a cseresznye! Ezzel a kijelentéssel biztosan nem értene egyet az az alattomos burgonyakártevő vaddisznó, aki a szálláshelyünktől 150 méterre található cseresznyefa alatt csemegézett, és akit a szállásadónk kilőtt. A vaddisznóból készült pörkölt fogyasztásával így magam is kivehettem részemet a burgonyakártevők elleni küzdelemből.

netuddki írta...

T. György úr!
Úgy látom az Ön családjában hiányzik a Magyar helyesírás szabályai c. könyvből az az oldal, melyen az "egyébként" szó szerepel. Ezt onnan gondolom, hogy e szót Ön rendszeresen két b-vel, az Ön kedves neje pedig b helyett p-vel írja.
Amennyiben Önök igénylik, szívesen megjelentetek a blogon egy írást e szó helyes alkalmazásáról.

Névtelen írta...

Kedves és segítőkész Netuddki Úr! Szeretném magam és családom nevében megköszöni, hogy felajánlotta segítségét a Magyar Helyesírást Illetően! Egyéppként megjegyzem, hogy én jómagam, aki vagyok áLTalános ISKolában 2-es voltam MaGyar helyesírásból, latinból meg ötödikben meg is buktattak. Ezért szégyellem magam és kérem a kedves blogolvasók szíves elnézését!
Kérem, hogy jelölje meg a helyet és az időpontot, mikor is a korrrepetálás kezdetét veszi?!

Tisztelettel, György Úr (aki egyéppként osztani sem tud! Íme egy példa: 4 ben a kettő = három. Na ugye!) Jóccakát.

netuddki írta...

T. György úr!
Elég sűrű a programom mostanában, de megnéztem a naptáramat, és találtam egy megfelelő időpontot a korrepetálás megkezdésére: Tavaly a november 22.-e pont megfelel (az pont vasárnapra esik). Ha Önnek is megfelel, kérem jelezze további egyeztetés/egyezkedés céljából kifolyólag módfelett ritkán.
Burgonyafogyasztói ücvözlettel: a főszerk.

Névtelen írta...

Szerintem jó lesz az időpont! :-) Ha lehetne a hejesirás és az osztás mellett az egyépppként számomra oly kedves vízszintes szemlehunyás- majd kávé, testgyakorlatot végzésében is felylődnék kedvemre. Persze csak ha belefér az időbeosztásába!

Tisztelettel! György.

Krumpliföld írta...

Helyesírási kéziszótár folyton változik, idegen anyanyelvűeknek pedig igen nehéz helyesen írni. Tessék kicsit rugalmasan elnézőbbnek lenni és ne a repedéseket tekintgetni a beírókon: Nem az a fő most milyenek, hanem hogy milyenek lesznek burgonyapuding fogyasztás után :)
Jólmegmondtam. Nabumm.
He, egészen nekibátorodtam itt.

Krumpliföld írta...

Nézegetem, hogy mindenhova írogatok, legyen ott szépséges nevem mindenhol, mint mikor valaki a fákba faragja a monogramját. Hiába na, mindenkinek a legszebb szó a saját neve :)

netuddki írta...

Ezzel nem értek egyet: szerintem a legszebb szó a cserearányromlás. Vagy az anyagmennyiségbecslés.

Krumpliföld írta...

cserearányromlásra csak annyit: hosszabb idő átlagában az a tendencia érvényesül, hogy az áruk értékük arányában cserélődnek.

Anyagmennyiségbecslésre nem jut eszembe más, beszéljünk inkább a pénzről:
a pénz olyan különleges áru, mely az általános egyenérték társadalmi szerepét tölti be.

netuddki írta...

Erre csak egy volt kollégám szállóigévé vállt mondását tudom idézni:
Lenin, komm zurück!

Krumpliföld írta...

Hát (háttal nem kezdünk mondatot) lehet benne valami, mert a kapitalizmus pol.gazd.-ja tanulásakor jegyzé meg gyermeki éles elmém 40 évvel ezelőtt fenti aranyköpéseket.
Na de majd csak gyomlálunk, és ültetünk a helyére krumplit :)