2011. december 16., péntek

Magyarok cselekedetei - 1.

Az idősebb burgonyafogyasztók talán még emlékeznek a címben idézett televízióműsorra. Mivel egy magyar kamionsofőr kimagasló eredményt ért el nemrégiben, arra gondoltam, indítok egy ilyen rovatot, melyben magyar embereknek a burgonyafogyasztás előmozdítása érdekében kifejtett fáradságos munkájáról szeretnék megemlékezni.
Az első személy, akinek nem vitathatóak érdemei Gy. Dani bácsi. Kimagasló teljesítményéről az alábbi fotók tanúskodnak, természetesen most is leküzdhetetlen kényszert érzek észrevételeim közzétételére.

"a táblákat figyelmen kívül hagyva" - Ez teljesen indokolt, az ember vagy vezet, vagy a táblákat figyeli"

"a GPS utasításait követve" - No ez a GPS az a készülék, ami akkor sem kéne, ha ingyen adnák, és még fizetnének is, hogy elfogadjam. szerintem az embereknek két alapvető csoportja van: Az egyik, aki már vett GPS-t, a másik, aki ismeri a térképet, vagy ha mégsem, akkor van annyi esze, hogy a legközelebbi kocsmában vagy sültgesztenyeárusnál megkérdezze, merre kell mennie.A GPS különben se utasítgassa az embert, nem a felesége...

"egy Tudor-korabeli épületekkel tarkított szűk utcába fordult be" - Ez jellemző az angolokra. Nálunk még a legkisebb óvodás is tudja, hogy Tudor nem létező személy, ő a hét törpe egyike a Hófehérke című meséből. Ebből kifolyólag a Tudor-korabeli épületekkel tarkított szűk utca csupán az ingatlankereskedők ügyeskedése, amivel az árakat felhajtják. Ugyanolyan értelmetlen sznobizmus, mint a GPS.

"olivaolajat szállított a Waitrose szupermarketlánc colchesteri üzletébe" - Újabb ékes példa a sznobizmusra. Ha az angolok olívaolaj helyett disznózsírban sütnék a krumplit, ez az eset nem fordulhatott volna elő.

"rossz helyen kanyarodott be 30 tonnás járművével" - Aztán meg rá akarják verni az egész balhét az ártatlan sofőrre. Ő jó helyen kanyarodott be, a fotón is látszik, hogy a házakat kellett volna 30 méterrel odébb építeni, és nem lett  volna semmi bonyodalom. Sőt, a házak előkertjében ráadásként meg lehetett volna termelni a család burgonyaszükségletét.

"a magyar sofőr nem beszélt angolul és így nem értette azokat a közlekedési jelzéseket sem, amelyek arra figyelmeztettek, túl szűk az utca kamionok számára" - Na ezt majd akkor hozzák fel kifogásként az angolok, ha mutatnak nekem egy angolt, aki beszél magyarul, és értelmezni tudja az egyik régebbi bejegyzésemben szereplő közlekedési táblát.

És hogy a fentiekből mi a tanulság? - Hofinak volt igaza, amikor azt mondta: Még szerencse, hogy Anglia szigetország, mi lenne, ha csak úgy szabadon átjárnának.....

15 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Nyihaha :) Jóóóó :)

Pöndike írta...

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy Krumpliföld írja majd az első megjegyzést :)
Amúgy tetszik, tényleg igaz, már minthogy a GPS semmire sem jó (tapasztaltam már). Csak egyetlen dolog van jól beleprogramozva: "Újratervezés... újratervezés..." És ez nagyon idegesítő. Én is inkább maradok a térképnél.

Krumpliföld írta...

Ki más lenne, én vagyok a reggeli és esti törzsolvasó, a blog a nyitólapom. Miért is ne lenne, hisz Te is itt vagy Pöndikém :)

GPS-nél az a fontos, hogy a legújabb térkép legyen benne, és kb. gyalog menjünk arra, mert a gépjármű nagyságát sem tudja. A többi megy magától :)

Lady Sznob de Pedigree írta...

Ez egy rögtönzött bravúr volt,teli találat mondhatni,...de méltassuk azokat is akik tudatosan vittek véghez nagy cselekedeteket!Liszt évében meg kell említeni egy másik nagy magyar előadót,szene szerzőt:Uhrin Benedeket,aki új színt hozott a magyar zeneművészetbe.Aztán Ott van Kiskuti Dániel aki aranyérmet nyert Hannoverben- abszurd kategóriában - a MÁV
valósághű ábrázolásában fiatal vasútbarátok
nemzetközi terepasztal-versenyében kategória győztes lett.Ezenkívül említésre méltó Fogarassy Árpád..hát hol van ilyen Ojjektum még egy a világon,melyet Ő épített és amelybe ennyi krumpli befér?!
Jövőre pedig Olimpia lesz és és megtudhatjuk,hogy indul e Kembe Sorel (http://www.nol.hu/archivum/archiv-382070)…..,melyet 2005-ben megtett ugyan,nagy felkészülések edzések árán de….
Javasolnám egy ország imázs videóba is belevenni Őket!

Lady Sznob de Pedigree írta...

http://www.nol.hu/archivum/archiv-382070
na ígyen nyílik

netuddki írta...

Pöndike: De jó, ahogy a nagyapád mondaná, annak, aki eladja!

Ladik Sznob: Bár az általad említett személyek is kimagasló teljesítményt nyújtottak a saját súlycsoportjukban, de velük már sok helyen foglalkoztak. Ebben a blogban inkább olyasmikről szeretnék írni, ami, vagy aki máshol kevésbbé fordul elő. (Kérem , Gréczy professzor, bocsásson meg nekem az előző mondatért.)

Krumpliföld írta...

Ma krumplistésztát uzsonnáztam, Jámborka kiskeze munkáját :)

Pöndike írta...

Tényleg Krumpliföld? Jámborka ügyesen főz! Néha megmutatja mit.

Pöndike írta...

Ja, én meg sok-sok napja krumplilevest eszek. Nagyon finom! Netuddki Voltmenyasszonyának termése. Pucolni is volt szerencsém :)

Netuddki: Honnan tudod mit mondana a nagyapám? Csak nem ismered? Bár őt mindenki ismeri. Még a volt osztályfőnökömnek is nagy cimborája. Ki gondolta volna?!

Krumpliföld írta...

Drága Pöndikém, egyél sokat abból a finom krumplilevesből és gyógyulj meg, nem szerencsés téliszünetben betegeskedni :)

Pöndike írta...

Már az orvos is teljesen gyogyultnak nyilvánított, úgyhogy miattam ne aggódj Krumpliföld :)

Moorgit a búkott szakácsnő írta...

Az én szerény észrevételem,1.az lenne,hogy világnyelvé kellene tenni a magyar nyelvet!2.Magyar nyelvű kresztáblák!(nagyon fontos,hogy egészen a Bukingen palotáig!)3.Lebontani a sok Tudor korabeli müemlék épűletet!4.Csupa VIDOR épületet emelni helyette!5.Morgás nélkül!6.Kuka csak a kapualjakban lehetne!(Mert azt sem jelzi a dzsipíesz)Még egy éjjel gondolkozom rajta mivel lehetne ezeket a sajnálatos baleseteket kivédeni!

Krumpliföld írta...

Drága Moorgitunk már alig vártunk :)

netuddki írta...

Mooorgit, végre hogy megörvendezteted a fogyasztókat!
Javaslataid alapján felterjesztünk a világökörség része címre.
A romokat tényleg eltakaríthatnák az angolok, a magyar meg szerintem világnyelv, mert az egész világon egyformán nem értik.

Horváth Ruth írta...

Csaka nagytöppség nemérti, hazánkfia/lánya van mindenhol, még Nobeldíjasok is, színészekis.