2012. április 2., hétfő

Bánat ellen egyél tyúkhúrt

"Bánat ellen egyél kását!" - énekli Hofi Géza örökzöld slágerében, melyet a tisztelt burgonyafogyasztók megörvendeztetése és heti dudorászás céljából közkinccsé is teszek az alábbiakban. (Előtte figyelmeztetés hallható...)
A kása ugyebár kiváló szer bánat ellen, ehhez nem fér semmi kétség, csak egy probléma van vele: Amíg elkészítjük, időbe telik. Tehát ha időt szeretnénk megtakarítani, jobban tesszük, ha bánat ellen valami olyan élelmiszert választunk, ami már teljesen készen van, ráadásul ugyanolyan egészséges, mint a kása. Természetesen fontos szempont az is, hogy ne kerüljön plusz pénzbe.
A megoldásra tegnap jöttem rá, mikor egy tízfős burgonyakutató csapat társaságában ellátogattam a Dráva partra, ahol a gyermekek szedtek egy kis tyúkhúrt a hörcsögnek. Ekkor a Béla megkérdezte, hogy ettünk-e már tyúkhúrt? Majd be is mutatta, hogyan kell. A többiek ezután először csak óvatosan, szálanként kóstolgatták, de aztán egyre jobban belejöttünk. Persze a Bélát nem tudtuk felülmúlni, mert ő már gyakorlott tyúkhúrfogyasztó, de azért közösen lelegeltünk fél négyzetméter tyúkhúrt. Közben meghallgathattuk a kedvező élettani hatásairól szóló beszámolót.
Szóval javaslom a tisztelt burgonyafogyasztóknak is, hogy bánat ellen egyenek tyúkhúrt. Tényleg jó bánat ellen, mert nagy röhögések közepette fogyasztottuk. Ráadásul árban össze sem hasonlítható az áruházláncokban kapható műanyagdobozos gyomokkal. Azon kívül a fenti sláger dallamára a kása helyett kiválóan lehet tyúkhúrt énekelni. A hosszú távú hatásairól még nem tudok beszámolni, de amikor 50 forintba kerül a tojás, érdemes elgondolkodni rajta.
A szakszerű és kultúrált tyúkhúrfogyasztásról pedig az alábbiakban közlök egy kiváló fotót. A fotó nem csak illusztráció, készítése után egy perccel a képen látható tyúkhúrmennyiség már reakcióba került a gyomorsavval.

12 megjegyzés:

Éva írta...

Egészségére az illetőnek! Azért most nem megyek ki legelni!:-))

Krumpliföld írta...

Ez nem Sir Netuddki, a képen nincs bajusz.

Névtelen írta...

Nem mondod komolyan, hogy ezt mind megette???
Suzy

netuddki írta...

De, megette, sőt még előtte legalább három ekkora adagot!

Pöndike írta...

Legeltünk a finom friss tyúkhúrmezőkön. Bizonyááám!!!
A képen valóban nem Netuddki van, én tudom ki, de ne tudd ki :)

Krumpliföld írta...

Meg se mostátok? :O

netuddki írta...

Attól függ, hogy mit.
A tyúkhúrt például meg se. Tán a koszos Dráva vízben mostuk volna?

Everybody írta...

Sörbeeeen :-)

Pöndike írta...

Krumpliföld! Annak, aki hetente csak egyszer fürdik, meg se kottyan, ha mosatlanul eszi a tyúkhúrt :P

Krumpliföld írta...

Pöndikém, Kívülről fürdik egyszer egy héten, fogat mos naponta többször :-)

Pöndike írta...

Fogat se kell mosni, mert az még a fogakat is tisztíccsa :)

Krumpliföld írta...

...és az orrodat is? :-)