2015. január 19., hétfő

Egyperces 16. - Bankjegybefőtt

Komoly dilemma lehet minden burgonyakedvelőnek, hogyan akadályozza meg, hogy a vetőkrumplira félretett pénze romoljon.

Erre szeretnék egy gyakorlatias megoldást bemutatni, ami nem jöhetett volna létre a volt menyasszonyom közreműködése nélkül.

Szóval az úgy volt, hogy észleltem, hogy a volt menyasszonyom varrási tevékenységből származó bevételét egy 560 milliliteres befőttes üvegben helyezte el.
Ennek biz a fele se tréfa! – mondtam magamnak, amikor a szokatlan jelenséget észleltem. (Szoktam így magammal megbeszélni dolgokat, mindig jó, ha van valaki, aki megérti az embert.) Minden bizonnyal az lesz a következő lépés, hogy amikor megkérdezem, miért van az pénz egy befőttesüvegben, felvilágosít, hogy azt azért tette oda félre, mert …….–re (vagy –ra) szeretné költeni. (tetszés szerint helyettesítse be mindenki, mire költhetné a volt menyasszonyom azt a pénzt vetőkrumpli helyett)
Ekkora kockázatot nem vállalhattam, így nem kérdeztem meg, viszont az üveg elé kitettem egy zacskó kénport, és egy zacskó nátrium-benzoátot, így ni:

 
Így a volt menyasszonyom került a kérdező pozíciójába:

-Miért van az üveg előtt a kénpor és a nátrium-benzoát?
-Miért, miért? Mit nem lehet ezen érteni? Természetesen azért, hogy öntsd bele az üvegbe, mint mikor a savanyúságot szoktuk eltenni. A nátrium-benzoát azért kell, hogy ne romoljon, a kénpor meg hogy a pénz jó ropogós maradjon.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hogy ez eddig nem jutott eszembe!

Avery írta...

Rézbilincset tenni rá és a volt menyasszony 5 méternél közelebb nem mehet hozzá, így tuti biztos, hogy hosszú időtartamig nem fogy el az üveg tartalma.