2010. augusztus 31., kedd

Olvasóink burgonyafogyasztási szokásairól - világrekord!!!



Talán ennyit is elég lett volna írnom arról a világrekordról, melyet a blog felállított, azzal, hogy e blog olvasóinak a burgonyafogyasztásiegyenértékindexe a legmagasabb jelenleg az egész világon: 35,28!!!

De lássuk, hogyan sikerült e kimagasló eredményt elérnünk:

Ismét lezárult egy közvéleménykutatás, melyben azt igyekeztem felmérni, hogy e blog olvasói, valamint azok, akik csak a képeket nézegetik, milyen rendszerességgel fogyasztják alapvető táplálékunkat, a krumplit.

Az alábbiakban közlöm a végeredményt:

Soha nem fogyaszt krumplit olvasóink 36%-a
Minden nap fogyaszt krumplit olvasóink 28%-a
Hetente 2-3 napon is fogyaszt krumplit olvasóink 16%-a
Hetente 4-6 napon is fogyaszt krumplit olvasóink 12%-a
Hetente csak egyszer fogyaszt krumplit olvasóink 4%-a
Nem értette meg a feltett kérdést olvasóink 4%-a

Felmerülhet a kérdés: Milyen logikus következtetést vonhatunk le a fenti eredményekből?

Vezérigazugatótanácsunk Matematikai Főosztályának Burgonyafogyasztáskutatáskivizsgálási Alosztálya - figyelembe véve e blog szerzőjének Matematikailag nem modellezhető jelenségek matematikai modellezése c. művében foglaltakat - meghatározta a blog olvasóinak burgonyafogyasztásiegyenértékindexét.

Akik gyengék voltak matematikából, azok részére az alábbiakban ismertetésre kerül, hogyan kell meghatározni egy blog olvasóinak burgonyafogyasztásiegyenértékindexét:

Első lépésként el kell végezni egy legalább egy hónapon át tartó közvéleménykutatást a blogon. (Ennek az eredménye olvasható fentebb)
Majd egy egyszerű szorzást, osztást, összeadást és kivonást követően kapjuk meg a blog olvasóinak burgonyafogyasztásiegyenértékindexét.
A számítás menete a következő:

BOBFEI = (TF + NTF + KTF - H)/10 + 0,8, ahol:

-BOBFEI - blog olvasóinak burgonyafogyasztásiegyenértékindexe
- TF - a tudatos burgonyafogyasztók számától függő tényező, meghatározása a következőképpen történik:
  TF= 8*a naponta burgonyát fogyasztók százalékos aránya + 5*a hetente 4-6 napon is burgonyát fogyasztók százalékos aránya + 2,5*a hetente 2-3 napon is burgonyát fogyasztók százalékos aránya
- NTF - a nem tudatos burgonyafogyasztók számától függő tényező, megegyezik azok százalékos arányával, akik soha nem fogyasztanak burgonyát
- KTF - a kevésbbé tudatos burgonyafogyasztók számától függő tényező, meghatározása a következőképpen történik:
   1,2*a hetente csak egyszer burgonyát fogyasztók százalékos aránya
 - H - azok százalékos aránya, akik nem értették meg a kérdést, és a közvéleménykutatáson a "Miért pont krumplit?" választ adták.

A fenti egyszerű számítást alapul véve e blog olvasóinak burgonyafogyasztásiegyenértékindexe:

TF= 8*28+5*12+2,5*16 = 308
NTF= 36
KTF= 1,2*4 = 4,8
H = 4

BOBFEI = (308 + 36 + 4,8 - 4)/10 +0,8 = 35,28

Úgy gondolom, nem szükséges hangsúlyoznom, mit jelent ez az egészen kimagasló, 35,28-as burgonyafogyasztásiegyenértékindex!
Ez a kimagasló eredmény azt jelenti, hogy jelenleg e blog olvasóinak a legmagasabb az egész Európai Unióban a burgonyafogyasztásiegyenértékindexe! (Sőt, még Dunán tulis!)
E kimagasló eredményt persze nem érhettem volna el olvasóim segítsége nélkül, ezúton is köszönöm mindenkinek! Persze azoknak is, akik csak a képeket nézegetik. És külön szeretnék köszönetet mondani saját magamnak, aki a közvéleménykutatás teljes ideje alatt mindent elkövettem az eredmények objektív manipulálása érdekében.

Ezúton felhívom valamennyi blog írójának figyelmét:
Készítsék el a fent ismertetett módszerrel blogjuk olvasóinak burgonyafogyasztásiegyenértékindexét. Amely blog indexe eléri a 30-at, azt Baráti Burgonyafogyasztói Blog megtisztelő címmel ismeri el Vezérigazugatótanácsunk. A Baráti Burgonyafogyasztói Blog címet elnyert blogok szerzői ráadásként még egy burgonyakivonatot is tartalmazó gépolajos sampont kapnak ajándékba.


31 megjegyzés:

MacccHiano Koimbrá Dellá Koronijjá Ijázvédó írta...

Congratulations :)

Névtelen írta...

Nem is gondotam, hogy ezekbe a témákba is vannak ilyen mutatók, deazér örülök hogy az én szavazatomat nyolccoros szorzóval lett beszámittva. Mer akkor ehez én is hozzájárulttam.
Osijecko

Don Fülig írta...

Levesverseny? Mileszmá?

Vadangyal és egyéb délutáni szappanoperák, és ezt a szappant nem Offi főzte írta...

Ez a kimutatás nekem magas.
35,28
Áááááááááááá

Krumpliföld írta...

Ezekkel van elfoglalva - ami egyébként igen fontos - de az oldaldoboz az smafu. Ugye?

netuddki írta...

Don fülig: A levesverseny folyamatban van. (Már csak "intészkedni" kell.) A jelenlegi állás: A tejfölös-tárkonyos vezet, 37 szavazattal, 2. a tavaszi krumplileves 30 szavazattal, 3. a rakott krumpli 9, 4. a hamis krumplileves 8 szavazattal. Még visszavan kb. két hét, addig bármi megtörténhet...

Krumpliföld: Ön egyáltalán nem értékeli elért eredményeinket, persze ezt Öntől nem is várom el. Példát vehetne Osijecko úrról, aki nem hőbölög alaptalanul, hanem kimegasló szavazattal hozzájárult, hogy ebbe a "témába" világelső lehessen a blog.
Bizonyára nem véletlen, hogy az elmúlt hét szombatján a falunkban tartott baromfiegyháziszemélyrikás (gyengébbek kedvéért: csirkepaprikás) fesztiválon több jelenlevő is az ő nevét viselő pólóban vett részt!!! Ha nem hiszi, teszek fel képet!
Az Ön negatív hozzáállása teljes mértékben elszomorít, pedig ma lesz a játék sorsolása.

Krumpliföld írta...

Micsoda? A tejfölöstárkonyos és a tavaszi vezet? Hányasszorzóval csinálja Maga elvetemült egérmetélő?
A hamis és a rakott vezet! Többször próbáltam szavazni, de persze nekem nem sikerült.
És azért, mert egy negyed krumplicukorral megkínált - úgy nyújtotta, hogy közben húzta is vissza, de én voltam az erősebb, meg voltak is körülöttünk és a látszatra adott - és még azt is mondta, hogy ha félig elszopogattam adjam át Offélijámnak, pedig volt még egy negyed a csomagban - maga írigy is.
A csirkepöris kép NAGYON ÉRDEKEL, persze azért is könyörögtet, pedig fáj a térdem is.
Nem is vagyok negatív, megyek ám arra...
Le kell vetnem e finomságom úgy látom, pedig sokat dolgoztam rajta...

netuddki írta...

Tessék figyelmesen elolvasni az aug. 13.-i bejegyzést. Idézem a lényegét:
"Ugyancsak elfogadta a Vezérigazugatótanács Kívánságműsor- és Népünnepélyelutasítási Főosztálya a Virág által a határidő lejárta után majdnem két hónappal beküldött két pályázatot, mert ez a kettő legalább krumplileves. Egyben a Vezérigazugatótanács Önkényuralmi Főosztályának Pártatlansági Alosztálya úgy döntött, hogy a szavazatok számlálásakor és értékelésekor e pályaművek szavazataihoz hozzá kell adni harmincat, nehogy az olvasók azt higgyék, hogy e blog népünnepély, vagy kívánságműsor.
Továbbá a tárgyilagos értékelés érdekében - mivel egyeseknek az a kényszerképzete, hogy én lennék Osijecko és Suzy nevű törzsolvasónk - Osijecko és Suzy szavazata duplán számít. Ezúton kérem, nyilatkozzanak majd, hogy mire tetszettek szavazni, és hányszor."

Krumpliföld írta...

Köszönöm az emlékeztetőt, - mert ilyen finom egy hölgy lettem ismét - Ötlet alapján az első kettőre, étkezéshez a második kettőre :)

Osijecko anyósa írta...

Krumpliföld, talán bevette a déli gyógyszerét és most már hat is.
Itt minden dolgozó munka- vagy ebédidőben ír. Engem kivéve, mert engem nagyon megvisel vejem, és azt folyamatosan ki kell pihennem.
Bár bevallom, az uborkát leszedte, hogy hűek legyünk a valósághoz.
Mert én már csak ilyen egy anyós vagyok, közepes minőségű, mint már írtam. Az ilyen, bár mindenbe beleszól, de a jót is felismeri, ha azt akarja, hogy megismételjék :P

Macccho Huan de Koimbra Iazvédo írta...

Lesz iszapbirkózás is?

Wagner a Kékszakállú írta...

hehe ne röhögtessen, mert cserepes a szám
hogy idézzek egy nagy elődöt

Névtelen írta...

T. Netuddki, ez az eredmény egyszerűen nevetséges lenne, ha nem lenne felháborító, a tavaszi egy szavazatot sem kapott, és bármennyivel szorozza is a 0-val való szorzás eredménye mindig 1. Én is jártam iskolába, ha régen is.

Krumpliföld írta...

Krumpliföld

Jámborka néni írta...

Tisztelt Részrehajlási és diktatórikus önkényosztály!

Amennyiben nem fogadják el a György és az általam alkotott remekműveket a méltó helyükön....bár a nagyközönségtől már megkaptuk a jutalmat,olyan burgonyás ételt készítek,hogy főhetnek a saját maguk által készített tárkonyos krumplilében és utána feltehetik dísznek a képeket is a receptekhez...

Jámborka néni

Ofélija helyett Éne írta...

Lehet, hogy régen járt iskolába, de rosszul is emlékszik, mert 0-val való szorzás az 0, a 0-val osztottnak 1 az eredménye.

Osijecko anyósa írta...

T. Netuddki, akkor most mindenki aki most írt azonos? Heeee?

Osijecko anyósa írta...

Hajrá Jámborkám!

MacccHiano Koimbrá Dellá Koronijjá Ijázvédó írta...

Hölgyeim, nullával való szorzás eredménye nulla. Nullával való osztásnak nincs értelme. Minden szám nulladik hatványa 1. Ez a keveredés oka. A részleges tudás veszélyesebb, mint a BEVALLOTT nemtudás.
Ennek ellenére a tárkonyos és a tavaszi csak hatalmas részrehajlással, önkénnyel és bevallott diktatóriummal előzheti meg a hamist és a rakottat.

Osijecko anyósa írta...

No meddig várjunk? Az ebédszünetig?

netuddki írta...

Még jó, hogy szegény Hadi tanár úr, Rózsa néni és Erzsike néni nem olvassa a blogot!! (egykori matematikatanáraim)
Amit világosan meg tudok állapítani a fenti bejegyzésekből:
Önök valószínűleg sokat hiányoztak a matematika órákról. Amely órákon részt vettek, ott csak kevés ismeretet sajátítottak el. Ráadásul azt is rosszul. Ha ehhez hozzávesszük, azóta mennyit felejtettek, már érthető, amiket beírnak.

MacccHiano Koimbrá Dellá Koronijjá Ijázvédó írta...

Kard ki kard :)

Osijecko anyósa írta...

Jó sok matektanárt fogyasztott, igaz vejemet is folyton eltanácsolták másik iskolába.

Krumpliföld írta...

Maga T. Netuddki új Eistein az új szorzási szabályaival.

Wagner a Kékszakállú írta...

Dear SuzyYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYyy, hol vagy már? A könyvtárban van net.

Névtelen írta...

Örülök, hogy hiányoztam! :-)
Nem igazán szeretem a matekot, de az feltűnt, hogy a képlet szerint a H-t ki kell vonni, a számításnál meg hozzá lett adva! :-)) Csoda, hogy ennyi idő alatt nem tűnt fel senkinek!! :-))))
És ki az az Eistein? Einsteinnek rokona? :-)
Suzy

netuddki írta...

A képlet szándékosan lett rosszul írva. Jellemző, hogy a sok hőbölgő nem vette észre...
A képletet természetesen kijavítottam, a végeredmény eredetileg is helyesen szerepelt.
Eistein meg egyértelmű: A tea hatóanyaga lehet hűtve...

Krumpliföld írta...

Dear Suzy, én csak egy betűt hagytam ki, Kiskegyed egy csomót megnyújtott szabadságával.

Névtelen írta...

Semmit nem hagytam ki, mindent visszaolvasok! :-)
Suzy

netuddki írta...

Ne visszafelé olvasd, úgy nincs sok értelme. (Igaz, sokszor rendesen olvasva sincs.)

Krumpliföld írta...

Ez benne a lényeg. Együtt vagyunk, szórakozunk és értékes ismereteket szerzünk a krumpliról :)