2011. február 22., kedd

Egyperces 8. - Hozass krumplit a német kancellár asszonnyal!

Mint tudjuk, nagyon sokféle burgonyás ételt készíthetünk kedvenc tápláléknövényünk ízletes gumóiból. Ezen ételek mindegyike különlegesnek tekinthető a maga nemében, így felmerül a kérdés: Mit tegyünk, ha valami igazán különlegeset szeretnénk enni?

A válasz kézenfekvő: Készítsünk ételt olyan burgonyából, amit egy ismert külföldi személytől kaptunk, aki nem mindenkinek ad burgonyát. Persze nem valószínű, hogy egy ismert személynek eszébe jutna (magamat persze leszámítva), hogy burgonyát hozzon számunkra. Ha célunkat el szeretnénk érni, kénytelenek leszünk kezünkbe ragadni a kezdeményezést. Mivel úgynevezett információs társadalomban élünk, a legjobb, ha küldünk egy üzenetet az illető honlapjára. Persze előfordulhat, hogy mire megfogalmazzuk a kérésünket, elfelejtjük, kinek akartuk azt elküldeni. Ezért célszerű úgy megfogalmazni a kérést, hogy mire a végére jutunk, akkor is könnyen eszünkbe jusson, kinek is címeztük.

Én mindenesetre elhatároztam, ha szeretnék krumplit hozatni egy ismert külföldi személlyel, meg is indoklom neki a kérésemet: Hozzon krumplit, mert szükségem van rá.

S hogy el ne felejtsem, mit akarok, ezért a német kancellár asszonyt kérném meg, és ezt írnám neki:

Legyen szíves hozni nekem egy kiló krumplit, Angela, mer' kell!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jujj, ez fájt!!!!
Ígérem, többet nem szólok be, csak kegyelmezzen a főnök úr! :-))
Suzy

Névtelen írta...

Kész! Ez így lefekvés előtt megfeküdte az agyamat!