2011. június 29., szerda

Forró vízben oldódó felnőttek


A tisztelt burgonyafogyasztók előtt jól ismert tény, hogy a forró víznek milyen fontos szerepe van a burgonya táplálékként való feldolgozása során.
Azonkívül e vízipari termék kiválóan alkalmas a burgonyakapálás során elpiszkolódott lábunk áztatására is. Persze csak akkor, ha nem oldódunk a forró vízben, és itt szeretném a tisztelt burgonyabarátok figyelmét felhívni egy átverésre, melyet a gyógyszergyártók alkalmaznak.

Ez a megtévesztés csak a babérleveles átveréshez hasonlítható, melyről szintén e blogban rántottam le a leplet.

A lényeg hát a következő: Nemrégiben igen megrendült az egészségi állapotom, ugyanis meghűltem. (Nem, nem meghülyültem, jól olvastátok, pontosabban az is igaz, de az már sokkal régebben fennálló tényállás.)
A patikában kaptam azt a szert, aminek a dobozán a fenti felirat olvasható. A kérdés az, hogy nekem segíteni fog-e ez a gyógyszer, hiszen ahogy azt világosan olvashatjuk, ez forró vízben oldódó felnőtteknek készült. Amennyiben tehát egy felnőtt nem oldódik forró vízben, nem tudja a szerrel kezelni magát.

Most teljesen összezavarodtam az oldódást illetően, azt hiszem, fel kellene hívnom Pándi Andrást, ő talán többet tud a felnőttek oldásáról, igaz, ha jól tudom, ő savat használt...

3 megjegyzés:

EverYbodY írta...

Azért csak próbájja, hátha sikerű.

Krumpliföld írta...

Áztassa csak megát, legfeljebb tiszta lesz :) Ott van Jámborka szappanja :)

Krumpliföld írta...

megát = Magát