2011. június 30., csütörtök

Egyperces 12. - A Dali család

Mint azt a blog olvasói már jól tudják - mindazokkal egyetemben, akik csupán a képeket nézegetik -, e blog szerzője elkötelezett híve a modern képi ábrázolás támogatásának. Ezért jelentkezik időről időre "A hét műtárgya" című rovatunk, melyben lehetőséget biztosítunk a XXI. század legkiemelkedőbb burgonyaábrázolóinak, hogy bemutassák műveiket valamennyi burgonyafogyasztó megörvendeztetésére.

Vannak persze olyan művészek is, akik nem tudtak élni e remek lehetőséggel, tekintettel arra, hogy tevékenységük idején e blog még nem létezett. Ilyen szerencsétlenül járt személy például Salvador Dali. Mivel nagyon megsajnáltam őt, hogy így járt, ezért úgy döntöttem, hogy e bejegyzésben megemlékezem róla és az ő híres rokonairól.

Salvador Dalinak két híres rokona volt, az egyik bokszoló volt, a másik pedig orvos. A bokszolót úgy hívták, hogy Muhamma Dali, az orvost nem tudom hogy hívták, de azt tudom, hogy egy betegséget ő fedezett fel, ezért azt róla nevezték el. Ez a betegség a Kétol Dali tüdőgyulladás.

Ha valaki ismeri Dalinak más rokonait, kérem, tegye közkinccsé.

4 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Csak a Tál családból ismerem a hétvégén meghűlt, forróvízben oldódó Affek Tál-t :P

Krumpliföld írta...

Kétol Dalli felmenőit Jobbol Dali-t és Balol Dali-t ismerem, valamint a árva rokonukat Félol Dali-t.

Krumpliföld írta...

Mara Dali Baha Eszik,
Fára Dali Hegő Benő,
Reke Dali Lárafázó,
Veekeen Dali Gán...

Horváth Ruth írta...

Hátol Dali, Maga Dali Ften, és Maga Dali Begőn. Cakhogy el ne lepje a blogot.