2010. május 31., hétfő

Rekordtermés várható az idén burgonyából!


A tisztelt olvasók bizonyára emlékeznek még "A szélsőséges időjárás hatása a burgonyára" c. oknyomozó riportunkra, melyben az ország ismert szaktekintélyét, Pista bácsit kérdeztük az idei burgonyatermelési kilátásokról. Nos, Pista bácsi ezúttal sem tévedett, és ezt most bizonyító erejű fotókkal is alátámasztjuk.
A hétvégén vendégségben voltunk, és nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a kertben a krumpli pontosan a Pista bácsi által prognosztizált magasságúra növekedett. Íme a szemet gyönyörködtető látvány:


És az eső azóta is esik, tehát a további növekedés biztosított.
Ennek örömére főztem is gyorsan egy burgonyatartalmú ételt, természetesen azt, ami a blog olvasói számára is legkedvesebb: ebédet.


Az üzemi konyha területe mellett a gyengébbek kedvéért a bal oldalon látható, "Ügyelj a tisztaságra!" feliratú információs táblát helyeztem el.

Természetesen ez alkalommal is maximálisan szem előtt tartottam a blog olvasóinak érdekeit, így a blog Vezérigazgatótanácsának utólagos szóbeli jóváhagyásával, - mely később írásban visszavonásra került, de a visszavonó nyilatkozatot utólag szóban érvénytelennek nyilvánítottuk - előrehaladott tárgyalásokat folytattunk a blog tudományos hátterének erősítése céljából.
így örömmel jelenthetem be: Blogunknak tegnapelőttől fogva van vegyész szakértője!
Hamarosan olvashatunk a burgonyatermelés és a vegyészet összefüggéseiről.

Néhány plusz információ a fotópályázatról: Igyekeztünk a lehető legjobban leegyszerűsíteni a pályázati kiírást. Sajnos nem sikerült. Tudtuk, hogy blogunk látogatóinak értelmi képességei kellően korlátozottak ahhoz, hogy olvassák a blogot, de hogy ennyire, erre sajnos nem számítottunk. Tehát még egyszer: a fotópályázat határideje: 2010. június 15. Ezt követően kerülnek közzétételre a beérkezett művek, nem pedig egyesével.

A vírustámadástól pedig nem félünk: Ma már komoly növényvédőszerek vannak a krumpli vírusos megbetegedésének kezelésére. további felvilágosításért lásd Vasné P. Etelka írását itt (Gondolom a vasnepe.hu oldal csakis az előbb említett hölgy oldala lehet)

Egyelőre ennyi, de majd még igyekszem összeszedni a gondolataimat.
Ja, és még egy: Már csak ma lehet pályázni a verspályázatra!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tisztelt Igazgató Tanács,versügyi pályáztató szakreferense!

Tisztelettel javasolnám a pályázatra kiírt idő meghosszabbítását,arra való tekintettel,hogy elég lassan mozgok,feledékeny is vagyok már,és hiába erőlködöm engem még nem szállt meg az ihlet!Ez elég nyomós ok lehet arra,hogy velem kivételt tegyenek!

Tisztelettel:ö.Kondorosi Kerek Ernőné Jámborka néni

netuddki írta...

T. Jámborka néni!
Blogunk Vezérigazgatótanácsának Pályázati Főosztályának Sürgősségi Alosztálya rk. ülésén szokta megvitatni a hasonlóan kiemelt fontosságú olvasói észrevételeket, javaslatokat. Sajnos a rk. ülés összehívására a mai napon nincs lehetőségünk, mert rk. ülést csak rk. napon tart a Vezérigazgatótanács. Igaz, hogy a mai nap rk. napnak minősül, mert 109 éve kezdődött meg a transzszibériai vasút építése, mely kulcsszerepet játszott mint a cári Oroszország, mind a Szovjetunió burgonyaszállításában; de a rk. ülés megtartása komolyan veszélyeztetné hazánk nagy burgonyatermelő vidékének, somogy megyének zajterheltségi helyzetét.
Ugyanakkor főszerkesztői mivoltomban ígérem, intenzív lobbitevékenységet fejtek ki íz Ön érdemeire való tekintettel egy újabb verspályázat kiírásának tárgyában, melynek témája a burgonyafogyasztás és a demencia összefüggéseit fogja érinteni.

Névtelen írta...

Tisztelt Főkonzul Úr!

Kérvényezem ö.Kondorosi Kerek Erdőné Jámborka néni beadványának elvetését a határidő meghosszíbbítsát illetően! Szerintem nem kell tekintettel lenni mások lassú mozgására és az ihlettől való megszáltságára! AKi nem bírja a tempót, az ne kumplilevest főzzön, hanem tejbegrízt, amivel ugye nem lehet pályázni! Úgyhogy tessék az ilyen kérelmekkel elpályázni innen!

Tisztelettel% György

Kőrösi Mercédesz írta...

Én csak egy hálás hozzászóló lennék... Évek óta azzal nyúzom kedves családom, hogy miként néz ki egy krumlifőd!!! És főként egy krumplinövény!!! Lehet h elképzelhetetlen, de életem hosszú évei alatt soha nem adatott meg az az élmény, hogy láthassak egy krumplinövényt, nemhogy kifejlődni, de egy rövidke percre sem! Úgyhogy köszönöm, köszönöm!
m
Koszorús költők, hajrá!! Ismerek egyet-kettőt... van archív felvételünk is!!