2010. augusztus 5., csütörtök

Egy kiállítás képeiből

Tegnap egy időre félre kellett tennem a burgonyakutatás érdekében tett erőfeszítéseimet: Egy kiállítás megnyitójára kaptam hivatalos meghívót. Mivel a meghívás attól a személytől érkezett, akinek rajtam kívül a leginkább köszönheti a blog a létrejöttét, nem mondhattam nemet. Nekem ugyanis sosem jutott volna eszembe, hogy nyissak egy blogot, ami a krumplival kapcsolatos, hacsak a kiállító művésznő blogjában nem ér az a szerencsétlenség, hogy néhány hasznos burgonyatermesztési témájú hozzászólásom cenzúra áldozatává váljon. (Ez egyébként minden bizonnyal a kukoricatermelők lobbijának felbujtására történhetett így, de ennek most már nincs jelentősége.)

Megígértem Kittinek, hogy a blogomban tájékoztatni fogom az olvasókat a kiállításról, így okulva más blogbejegyzések utóiratából, betettem az aksit a fényképezőgépbe, és a gépet jó erősen körbetekertem postásgumival kétszer, hogy ki ne essen az aksi. (A gépet ugyanis leejtettem, és az aksit rögzítő fedél eltört, ezért most a gép az enyém lett, míg lányomnak tartozom egy új géppel, melynek árfekvését illetően a tárgyalások még folyamatban vannak. A gép mindezek mellett az előzőekben vázolt műszaki megoldással kiválóan használható. A megoldás azért is gyakorlatias, mert ha az aksi a töltőn van, a postásgumi nincs a gépen, tehát így sosem fordulhat velem elő, hogy aksi nélkül vigyem el a gépet, mert a postásgumi megléte vagy hiánya egyértelmű tájékoztatást ad számomra.)

Blogom olvasói már megszokhatták, hogy én egy kissé más szemszögből nézem a dolgokat, mint az átlag burgonyafogyasztó. Ezért talán nem fognak meglepődni azon sem, hogy azt a két fotót, melyek a legjobban sikerültek, szintén egy kissé más szemszögből fotóztam. Azt figyeltem meg ugyanis, hogy a fotósok olyan dolgokra összpontosítanak - konkrétan a kiállított képekre -, melyek szemmagasságban helyezkednek el.  Ennek nem sok értelme van, mert ezek a fotók könnyen reprodukálhatóak, ugyanis ha valaki elmegy a kiállításra (Mohácson, a Kossuth Filmszínház emeletén látható, szeptember 4-ig vasárnap és hétfő kivételével naponta 10-16 óráig), ott lefotózhatja a műveket.

Én ezért egy szinttel alacsonyabbra fókuszáltam, és így készítettem az alábbi fotókat a megnyitóról:

A fotókon jól látható, milyen sokan voltunk. (Persze a lábakhoz képest csak kb. feleannyian...)

S hogy milyen műveket lehetett látni a kiállításon? Akit érdekel, menjen el, és megláthatja. De ha valaki smucig, és sajnál erre a célra 300Ft + útiköltséget, az láthat néhányat Kitti blogjában is (sőt, a legtöbbhöz olvashatja szakmai kommentárjaimat is, persze csak amik túlélték a cenzúrázást):
Van például mondatember és kutyának látszó medve.
(Ez nincs, pedig szerintem ez a legjobb)
Helyette van viszont egy ritka madár és a nyuszi.

És volt még egy, ami nekem a legjobban tetszett, az ilyen volt: Fekete tussal voltak keresztbe, meg északnyugati irányban különböző vastagságú vonalak, és voltak még rajta különféle izék, meg hogyhívjákok. A címét sajnos nem tudom megmondani, mert alul volt apró betűkkel. Na, ez nagyon tetszett!

A kiállításon közkézen forgott a Kitti által illusztrált Hüllőlecke című könyv, szerettem volna beleolvasni az utolsó két oldalba, hogy megtudjam, ki lett a gyilkos, de sajnos nem sikerült.




52 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Őrült jó a bejegyzés :)
Magam sem írhattam volna jobbat.
A postásgumis megoldás is szuper, én bugyuta megcsináltattam volna, és kimarad az akku :(
Nekünk olyan képek vannak, amik magasan a fejfölé lőttek, "Anya gyermekével" című képen az én fejem teteje és a gyermek egy kis kinyújtott tenyérkéje van, meg a fölöttünk magasodó diófa lombkoronája :) De ilyen jó magyarázatot, nem tudtunk hozzá, de majd elmondom az uramnak párszáz év múlva :)

Krumpliföld írta...

Jó ötletek tárháza 2.
Menyem kijött a lakásból, utána ugrott kicsi fia, és becsapódott a gombkilicses ajtó. Minden odabenn. A ház elől telefonált a tűzoltóknak, jöttek, másodikra be a létrán az erkélyajtón, kinyitották a bejáratit. Mindenki élvezte, a tűzoltók is, a ház is. A gyerek érdeklődik, mit kell csinálni, hogy megint jöjjenek :) Naccerű ötlet. Én a lakatos után futkostam volna, fizetnék egy csomó pénzt, és nincs ilyen jó élményem :)

Jámborka néni írta...

Tisztelt Burgonyaügyi Plágium alosztályának Főtanácsosa!

Tillltakozom!Ez kérem plágium!Hogy miért?!A kép készítésének az ötletét György találta ki és én levédtem,de nagyon.Maga Netuddki tudja nagyon jól,hogy egy ilyen módszerrel készült kép landolt az Ön krumplilekváros postafiókjában,és ha közzéteszi az olvasók megbizonyosodhatnak róla,hogy az ötlet lopott..György és Jámborka néni egyezsége van rajta,és a mindenre fényt derítő fürdőkád kilépő témája...!Gondolom fél,hogy kiderül az igazság..!Amennyiben nem teszi közzé a blogján azokat a képeket,jogi útra tereljük Györggyel az ügyet.Nem szeretnénk,ha idáig fajulnának a dolgok!
Arra buzdítom az olvasókat,hogy követeljék a képeket!Lázadás!

Jámborka néni

Krumpliföld írta...

Fényképet kitenni fürdőszobás lábkilépővel, követeljük, sztrájkolunk, lázadunk :)
Jó lesz Jámborka néni? :)

netuddki írta...

Még hogy plágium!
Tessék elolvasni a június 15.-i írást, abban világosan látszik, hogy ezt a perspektívát már jóval a kádkilépő átadása előtt alkalmaztam.
(http://krumplilekvar.blogspot.com/2010/06/eropa-kuturalis-fovarosa.html - a gyengébbek kedvéért.)

A közzétételt egyébként a jövő hétre terveztem, már el kezdtem hozzá írni a köretet, de az Önök etikátlan magatartása miatt elhalasztom!
Csak saját maguknak köszönhetik....

Névtelen írta...

Csak jelzem, hogy Netuddki Urat névtelen levélben feljelentettem Orbán Viktornál és Barak Obama szakácsánál. Nem is a plágium miatt - amit ugye (és egyébb bűncselekményeket) már megszoktunk Netuddki Maffiavezír Diktátor Úrtól -, de sokkal inkább amiatt, amilyen hangnemben fenyegetőleg lépett fel egy idős, jóravaló, lázadó, jámbor, idős, jóravaló nénikével szemben, aki nem más, mint e blog mindenki által tisztelt beírója, Jámborka Néni. Azon meg nem lepődöm meg, hogy a képek megjelenítését újra elhalasztotta, hiszen ez egyezik Netuddki Úr elnyomó politikályhájával. Szép napot kívánok mindenkinek! Mademoiselle GYörgy.

Névtelen írta...

Úgy látszik, kezdődik a szokásos őrület...
Nem lehetne, hogy a blog adna nekem egy igazolást, hogy én vagyok itt az egyetlen normális? :-))
Szépek ezek a meseillusztrációk, sajnos azért Mohácsra nem fogok elutazni. :-(
És persze a fotók is nagyon jók lettek! :-))
Suzy

Kőrösi Mercédesz írta...

Látok négy darab ismerős lábat. A miénk nincs ott...

netuddki írta...

György: J.néni valóban idős és lázadó, de nem tudom, jóravaló-e az a személy, aki mikor legmagasabb szintű látogatásommal megtisztelem a férjeurát a kiállítás után, meg sem kínál egy klóros vízzel, hanem egyből elkezdi hajtogatni, hogy nem-e hogy fényképek vannak-e vagy nem-e???

Suzy: Elviekben lehetséges, de ezt alaposan ki kell vizsgálnia a Vezérigazugatótanácsunknak, plusz át kell esned egy komoly normalitásvizsgálaton. Ehhez egy tesztet kell elvégezned, legalább 30%-os eredménnyel. Az első kérdés: Az alábbi három jel közül melyik a kérdőjel?
? + § : !

m: Nem én vagyok a felelős érte, hogy a fotó készítésének pillanatában éppen hol lábatlankodtatok!

Kr írta...

Kérés:
tudom nem kívánság műsor, nem szükséges az ismétlés, csak ha nem élhet nélküle
Itt az oldaldobozban meg lehetne jelentetni az új kommenteket, akkor nem menne a fél éjszakám a visszaolvasásokra, amik naaagyon szórakoztatóak, csak a magamon uralkodás hiánya és a bloggonfüggőség miatt.
Thanks President Netuddki :)

umpliföld írta...

éne

netuddki írta...

A kérésedet jó hangulatban bírálat el, ugyanis épp most ettem meg a kedvenc ételemet, az ebédet (ami egyébként krumplistészta volt), és most éppen krumplicukrot fogyasztok.
Oldaldoboz mindezek ellenére nem lesz, mert nekem nem tetszik. Marad a visszaolvasás: A szépségért - és a kultúráért - szenvedni kell!

Krumpliföld írta...

Na de ennyit? Lázadjunk!

Piszok Alfréd írta...

Nem tudnak védekezést az elharapódzó ponyvairodalom ellen? Adják ki a széles néprétegek számára olcsón Gustav Bahr mindenki számára izgalmas művét: "Sextánssal a fényévek és sectorok imagináriusain át a kozmikus rendszer és az oceanobiográfia relációinak nyomában, a differenciális integrálrendszerben." Ez beadná a kulcsot mindenféle cowboy- és kalandorregényeknek! És üdvös népnevelő hatása is volna.

Pepita Ofélia írta...

Kedves Kékszakállú költő,jöhet a következő vers,izgatottan várom!:Troppauer Hümér: Anyám, Te vagy árva fiad csillaga:
2.ének

Pepita Oféli

Pepita Oféli írta...

ja

Piszok Alfréd írta...

Troppauer Hümér: Anyám, Te vagy árva fiad csillaga
2. ének: vezess, vezess...

Piszok Alfréd írta...

Köszönöm Pepita Offélijának, hogy tudatosztódásszerű közös állapotunkban igényt tart a NAGY költő magasröptű verseire :)

Névtelen írta...

Kedves blogolvasók! Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy Barak Obama szakácsa megindította a titkos hadműveletet Netuddki Őkegyelmsségével szemben, ki szentségtelen módon támadott Jámborka nénire, aki ráadásul mint egy hős, nem megtörve a nyomás alatt, nem kínálta meg zubogós vasszerral a Diktátort! Ezért blog legbátrabbja érdemrendre terjesztem fel Jámborka Nénit, aki anyánk helyett anyánk és apánk helyett anyánk! De visszatérve a titkos hadműveletre. Szóval a Szakács felvette a kapcsolatot Wasingtonban a CIA-val. Azon belül is az ott külsösként alkalmazott takarítási osztályal. Gondolhattyátok, hogy ha Barak Obama szakácsa és a CIA takarítói összefognak, abból milyen megtorlás fog kikerekedni! Még belegondolni is örömteli! Csak azon kéne elgondolkodnunk, hogy a haragkitörés után ki szerkessze tovább a blogot?! Ha van valakinek ötlete, aztat szivesen veszem!
Mindenkit csókolok szeretettel és uzenem partizán társaimnak, hogy van fény az alagút végén!

Misszisz György, a tikosszolgálatok sunyi kis besúgója.

Piszok Alfréd írta...

Lázadáshoz csatlakozom, de maradjon csak Mr. Netuddki, mindenért őt lehet akkor okolni, és különben is olyan jól kimérgelődöm magam rajta :)))

Kékszakállú Wagner írta...

Nagyon szeretem Jámborka nénit, de a vezetőkre mindig pikkelnek, maradjon szerintem is Netuddki a pikk tárgya.

Krumpliföld írta...

Ma voltam Tamásiban bebebe :)))

Pepita Ofélija helyett Éne írta...

Miszisz György,
a fény az alagút végén egy vonat és a bosszúszomjas Netuddki vezeti :(

Sekszpír Aladár írta...

2010.augusztus 07.

Burgonyabloghírek,kommentálja a blog Tenkeslegaljára kiküldött alkalmi tudósítója Sekszpír Aladár:

Citátum:Öröm és büszkeség....

Hogy milyen apropóból születettek a Matisz nagypapától idézett örökbecsű nagy szavak?Úgy is írhatnám,hogy ölöm és bütteség,de nem teszem!!!!....A válasz a Siglós pressz július számának első oldalán található....Megnyitott a SPA,ejtsd szpá(nem tudom mit jelent,de jól hangzik).....A megnyitón többek közt képviseltette magát a város díszpéldpolgára Jámborka néni és boldog hitvese. Megjelenésükkel emelték az Szpá Ojjektum színvonalát és dicsőségét.E jeles alkalomból megkérdeztem Jámborka néni szóvivőjét,Pepita Oféliát:

S.A.:Hogy érezte magát Dzsem Borbála ?

P.O:Bizonyára jól érezte saját magát,különösen akkor mikor kiderült,hogy a rózsa kabinban kezdeti nehézségek miatt nem a rózsa illatot érzi...

S.A.:A létesítmény mely helységeiben tartózkodott?

P.O.:Kipróbálta az infra,a finn,az orosz szaunát,de az egekig magasztalt sószoba sajnálatos módon zárva volt,emellett hiányolta a gumiszobát....Figyelmeztettem Jámbori nénit,hogy csak dícsérni illik az Ojjektumot,tudniillik Netuddki sógora a szpá fürdőigazgató akit férfi létére nem átallanak Drágámnak hívni,majd örökre kitiltja...

S.A.:És ezzel a keserű szájízzel befejeződött a látogatás?

P.O.Á ugyan elfogyasztott egy csokit s ha Jámborka nénin múlott volna még ma is ott lenne..ugyanis este rájött,hogy megjavultak(szegedről hítták a szerelőket)a pezsgő és a masszírozó élménymedencék...Az ura alig bírta hazavonszolni,mert egyig medencéről ment a másikra mint a lepkék a virágra,nem bírt vele betelni....

S.A.Köszönjük a tájékoztatást,Jámborka néninek pedig további jó nyögdíjas éveket és fürdőzést kívánunk,a krumpliblog olvasóinak pedig azt,hogy próbálják ki Önök is..szerintem Jámborka néni a lehető legjobb rekrémlámarca a Siglósszpának!

riporter:Sekszpír Aladár

Pepita Ofélia írta...

Majd én átveszem a blog irányítását,hiszen ide ész is kell!!
Jámborka néni maradjon csak emblematikus figurának és törzs olvasónak!

Pepita Ofélia

Piszok Alfréd írta...

Odaköltözöm és ezt vehetitek fenyegetésnek :)

Névtelen írta...

Ma hamarabb ideértem, így volt időm a teszten tóprengeni.(Az alábbi három jel közül melyik a kérdőjel?
? + § : !)
A helyes válasz szerintem a felkiáltójel. :-))
Azért a továbbiakban jó lenne figyelembe venni, hogy én csak egy egyszerű szőke nő vagyok, :-)
És szerintem is legyen oldaldoboz, plusz kevesebb Rejtő! Vagy átfestetem a hajamat kékre!!! Vagyis ha kevesebb, akkor mínusz! :-((
Suzy

Piszkos Fred írta...

Dear Suzy, kérésed parancs, innentől csak P.Howard :)

netuddki írta...

P. Alfréd: Oda?? hova oda, ide?

Suzy: A válasz nem helyes, de elfogadom, mert a helyes válasz a szélső jel, a ? lett volna. Igaz, a ! nem a helyes válasz, de ez is a szélén van a felsorolásnak, így elfogadom. A második kérdés:
3 ember utazik a buszon. A következő megállóban nyolcan leszállnak. Hány embernek kell még felszállnia, hogy ne legyen a buszon senki?

ui: a rejtői utalások nem rajtam múlnak...

Piszkos Fred a Kapitány írta...

T. Netuddki,
még baba, hogy nem Önön múlnak a Rejtői utalások, (de gyanítom a bejegyzéseiből, hogy nincsenek ellenére) legalább ezzel is tiltakozhatunk az önkényes uralma ellen :)
Oda-ide költözöm, sőt, Offélijám munkahelyére is 3 hétre szemet vetek, de csak a balt, mert azt már úgysem tudom használni (csak dísz, ha nem is nagyon szép) és akkor reszkessetek...

netuddki írta...

Nem rajtam múlnak, de én tudom törölni őket...

Piszok Alfréd írta...

Naugyehogyugye, kibújt a szög a zsákból teljes önkényuralmilag, mert a blog zavarását törölni, az OKay, de hogy az ellenvéleményt, vagy a másságot, csak mert Piszkos vagyok, ez diszkrimináció. Pedig Offélijám küldött nekem DOVE szappant, - persze már elfogyott, csak pénteken és vasárnap használtam - de igaza van mert az általa gyártottakból nem adott ám...
Most aztán jóóól megmondtam!
Ha törli is, visszaírom, és én bírom, mert nyugdíjas vagyok :)
És ott az én Offélijám, akinek neveltannya vagyok :)

Névtelen írta...

Én nem szoktam, háborogni és lázadozni, most mégis arra kérlek kedves Netuddki, hogy ha lehet, tegyél már fel néhány olyan képet, ami a megszokott módon készült. A blogot megnéztem, de biztos volt más is a kiállításon.
Jó, elismerem, hogy smucig vagyok és sajnálok 300Ft plusz útiköltséget. :-))
Suzy

Krumpliföld írta...

Fenti aug.6. 10:25 kérésemet szeretném megismételni. Nem lenne sokminden itt az oldaldobozban, csak annyi, ki szólt hozzá, mihez, mikor. (legalább próbálja meg kééérem, azzal a szőrös szívével). Egyébként is oda kellene lapozni... de tényleg, ahogy itt az óra felett is látható a figyelmeztetés, késő van a blogolvasáshoz...
Thank's

Névtelen írta...

Hehehe, nem is éjjel jár ide, hanem nappal!

Krumpliföld írta...

Maga sötétben bújkáló névtelen,
igenis éjjel járok, csak itt más az időzóna.

netuddki írta...

Suzy: Nem tetszett az újabb tesztkérdésre válaszolni sziveskedni tetszeni...
A képekre vonatkozó óhaját megfontolás tárgyává teszem, feltéve, hogy el nem felejtem, mire a képeket tartalmazó közelébe érek. A legjobb képet meg különben is elég alaposan jellemeztem, az alapján bárki el tudja képzelni.

Krumpliföld: Ha Ön valóban nyugdíjas, akkor igazán ráér odalapozni, ahová akar.

Névtelen írta...

Suzy!

A kék haj titka a Wágner Úrnál van,vagyis a szakállában,még akkor is ha nem tetszik Rejtő!

Pepita Ofélia

Kékszakállú Wagner írta...

Dear Suzy, kedves műveltsége bővítésére:
Egy hatalmas pofontól egyszer belezuhantam egy kád zománcfestékbe, azóta kék szakállal járom a világot. Néha operarészleteket énekelek.
Régebben mindenkit Sztrovacseknek hívtam, de sokan megsértődtek, azóta a "Kisvirágom" megszólítást használom.

Névtelen írta...

Felesleges ezeket idézni, természetesen olvastam valamennyit.
A képeket ne felejtsd el. :-))
A helyes válasz szerintem 12. :-)
Suzy

Burgonyamező írta...

Szerintem meg 8, de a kilenc is páros, igaz nem én lettem kérdezve. Megjött a nyugdíj, megyek krumplit venni, mert 2 hét múlva utazom a kultúra fővárosába 3 napra :)

Névtelen írta...

Krumpliföld, mi az, hogy őrült jó a bejegyzés, magácska itt lapátol a vezetőségnek? Láthattya, hogy hijába, a maga kívánságai sem teljesülnek.

Névtelen írta...

Legalább arról illendő lenne tájékoztatni, eltaláltam-e a megfejtést?
Nem szép dolog, ami itt folyik, mérgemben neki is állok dolgozni! :-))
Suzy

Wagner a Kékszakállú írta...

5 na, számoljon kérem, papír, ceruza, de a különleges tudakozó 300-ért megmondja.
Ja, annyit nem ad ki Magácska :)

netuddki írta...

A képeket elfelejtettem...

Névtelen írta...

legalább nem kellett csalódnom...:-))
Suzy

netuddki írta...

Kösz. Távol áll tőlem, hogy előre nem kalkulálható csalódást okozzak az olvasóimnak.

Névtelen írta...

Milyen az az "előre nem kalkulálható csalódás"????
Suzy

Wagner a Kékszakállú írta...

Dear Suzy, nem tudjuk, mert itt folyton tudjuk előre, hogy csalódunk :(

Elvirácska írta...

Ha tudják előre, akkor nem csalódás. Okostojás.

netuddki írta...

Pedig volt rá példa, hogy előre szóltam (vissza lehet olvasni), mégis csalódást okozott a jól prognosztizálható cenzúrázás.

Névtelen írta...

Szőrös-szívű, de ez már ismétlés.