2010. augusztus 2., hétfő

Vízi burgonyaszállítás

Mint már többször utaltam rá, a blog nem kívánságműsor. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy mindazokat a kéréseket, melyek egyeznek a blog szerkesztésének alapelveivel, teljesítsem. Mivel érkezett egy olvasói kérés György részéről, és ennek a kérésnek a második fele teljes mértékben megegyezik ezen alapelvekkel, így a kérést ezúton teljesítem. Tehát György kérésére hallható az alábbi zenemű:

Kati és a kerek perec: Titanic


Természetesen tudom, hogy vannak olyan olvasóim, akik most intenzív fanyalgásba kezdenek, ezért közzéteszem mindazokat az alapos indokokat, melyek alátámasztják a fenti közzététel szükségszerűségét:
- A fenti együttes gyermekkoromban a kedvenceim közé tartozott. Ezt bizonyítja, hogy a bakelitlemez-gyűjteményem legutóbbi, a kollekció közel 90%-át érintő selejtezése során az együttes lemeze túlélte az eseményt.
- A Titanic nevű hajón nagy mennyiségű burgonyát lehetett volna szállítani. Így sok ember megmenekült volna, mikor a hajó elsüllyedt, a süllyedés helyén pedig a tengervizet felmelegítve nagy mennyiségű sós vízben főtt krumplit lehetne előállítani.
- Inkább ezt a számot hallgatnám meg 300-szor, mint hogy még egyszer megnézzek 10 percnyi részt a James Cameroon által rendezett filmből. (Szerintem ha szegény Thomas Andrews - a hajó konstruktőre - tudta volna, hogy ilyen rossz filmet készítenek a hajójáról, minden bizonnyal még a southamptoni kikötőben elsüllyesztette volna a hajót...)
- Mivel tervezem, hogy kellő előkészítés után közzéteszem azt a fotót, melyen György úr a blog által ajándékba adott kádkilépőt használja, úgy gondoltam, hogy egy kellően nagy méretű gépi berendezés - a Titanis - fotói jól felkészítik az olvasókat egy nagy testű élőlény - György úr - bemutatása előtt.

Végül szeretném ellátni azokat az olvasókat, akik hajóutazást terveznek egy életmentő tanáccsal, mely bizonyítja, hogy a krumpliból készült étel életet menthet:
Megfigyeltem, hogy ha a teli chipseszacskót beledobjuk a vízbe, az fennmarad a víz tetején. Célszerű tehát a hajóút előtt a szokottnál nagyobb ruházatot felvenni, és a hézagokat telerakni bontatlan chipsekkel. Így ha véletlenül elsüllyedne a hajó, akkor is fennmaradunk a víz tetején. Ráadásul ha kimentenek a vízből, rögtön meg is tudjuk hálálni, hiszen elég ha csak annyit mondunk:
- Nagyon rendesek vagytok, hogy kihúztatok a vízből, kértek chipset?

29 megjegyzés:

Sekszpír Aladár írta...

Én mint Sekszpír Aladár aki a művészetek igaz pártolója,sőt mitöbb nagy pártfogója vagyok,aki nagy utat futott be(napi 10000 méter)
javasolnám szintén a több művészi munkát.A művészi grafika jó ötletnek tűnik kifejezőek a krumplik!!Itt egy citátum jön,tessék felkészülni:

„Egy kép ezer szónál többet ésszel mint a sánta kutya!”(saját)

Egyet értek blogtársaimmal:több zene kell és videó!Mint ahogy most is láthatjuk Katitól és a Kerek perectől!Bólogatok arra is,hogy a blog nem népünnepély és nem kívánságműsor,mint némelyek gondolják!Helyes kérem itt rendnek kell lennie!
Citátum:”Rend a lelke mind Ennek!!!”(saját)

Hadd halljam:Korda György:Virágeső Hulljon Le:Rád!és Bódi Guszti&Nagyecsedi Fekete Szemek:Aranyeső című számának krumplira való átiratát(Krumpli leső) vonósokra,hálóra,ütőhangszerekre,mélytányérra,és zsákra,kíséri Pepita Ofélia a zongoránál gitárral,később egy üveg ginnel,Jámborka néni Eustach kürttel valamint habverővel,id.Járóka Sándor brácsával..,és druszája Szalacsi energiatakarékosságbul 40 vödör sóderral,a Baráthegyi vagy SOS betegszállító pedig szakképzett személyzettel!!!!Eközben az úri közönség fergetegesen táncol!

Kérésem számára(összes számra)parancs!

Alázatos tisztelettel(meghajlás)a nagy Sekszpír Aladár

U.I.HA VALAKINEK VAN ÖTLETE SZÓLÓÉNKESRE,KARMESTERRE KÉREM JELEZZE!!!

netuddki írta...

NB. Aladár úr!
Ön elmulasztotta, hogy kikönyörögje, hogy elvigyem Önökéket a Bregovic-ra szombaton, így ne tessék itt most igényeket megfogalmazni.
Ön, mint az ismert olvasóink előtt (és a Dunán tulis) a blog első hivatalos pályázatának hivatalos nyertese. Ezt Öntől senki nem tudja elvenni, főleg, hogy a díjat mindezideig Ön még meg sem tetszett sziveskedni kapni.
Így javaslom, elégedjen meg ezzel, ne tessék kérem további kérésekkel élni. Természetesen észrevételeit hosszú távú fejlesztési terveink közé beintegráljuk, így biztosítottá válik, hogy kérését vagy teljesítjük a jövőben, vagy nem.
Az átirat tárgyában mindenesetre ihletet kaptam, valószínűleg át fogom írni a Hattyúk tavát, úgy, hogy a főszereplők, Odett és Siegfried a végén krumplivá változnak. Vagy pályázatot írok ki a tárgyban. vagy nem tudom. Az ötletet ezúton is köszönöm.
Burgonyafogyasztói üdvözlettel: a főszerk.

Kékszakállú Wagner írta...

Állítólag a Titanic elsüllyedt, mert
jéghegynek ütközött 1912. április 14-én 23:40-kor, április 15-én, 2:20-kor süllyedt el, 2 és fél óra alatt (é.f.sz. 41° 43' 32" ny.f.h. 49° 56' 49")... ami nem lehet, mert 1997-ben láttam a TV-ben, tehát ez egy hazatérő hajó, pedig mióta a howkingi varázsló rámolvasott és kiköptem 2x keletre, nem fog az átok, de leköphetem a szélrózsa minden irányát is mert ez a hajó bizony visszajöve, látom a DVD-n. Szállítsunk krumplit a flottámmal: Vakapád, a Balmoral (ezt átfestettük Raadzeer-nek) és a Mi újság Wágner úr? (ez volt Brigitta gőzös, ami pestist rakodott, de már fertőtlenítve).
Más:
A hat tyúk tavát rakottkrumplira kellene átírni savanyúubival :)
Tízteletem:

Névtelen írta...

-sziasztok!
Megjötten a nyaralásból, sajnos. :-(((
És RRRrrrrengeteggg a munkám, de azért majd elolvasom, miről maradtam le, ha lesz egy kis lélegzetvételnyi időm.
Suzy

Nem értem, miért nem tetszett a Titanicról szóló film?

Dzsem Borbála írta...

Légy üdvözölve Suzy!

Már hiányoztál!Például arról maradtál le,hogy Sekszpír Aladár Neked is (mint rendszeres blogolvasó)adott egy jókora részt a nyereményéből,melyet a verspályázaton nyert,és még sok másról,tessék olvasni!A bejegyzések mindig érdekesebbek a Főttémánál!
Szerintem a Titanik azért nem teccik a blogigazgatónak,mer a film nézése oly hatást gyakorolt egyes család tagjaira,hogy lavórszámra merte ki a szobából a vizet és a gyűrött papírzsebkendőket!Ha a Vakapádat és a Na mi újság Wágner Úr?(melyről Kékszakállú írt)nézték volna,ilyen nem fordulhatott volna elő!

Dzsem Borbála

Piszok Alfréd írta...

Sziaaaaa Suzy, már vártuk kedves személyedet vegyes körünkbe :)

Krumpliföld írta...

Na ezt most írtam:
(Ide)

http://www.youtube.com/watch?v=6cZanY95DO8

:)

Névtelen írta...

Ki az a Suzy? Jó lenne, ha valami körbeírással megtudhatnám! Talán Ő is utazott a Titanikon? Vagy tagja volt a Kati és a Kerek Perec nevű tánczenekarnak?

Azért szeretném leszögezni, hogy Netuddki Főtanácstalan Úr izlése jónak mondható, hiszen mikor a Kati és Kerek Perec a 70-es évek v égén, a 80-as évek elején virágkorát, érte Netuddki Főkolompos Úr már bőven a 80-vanat taposta de még mindíg jól hallott (nem halott)! Ezért a képességért elmondható hogy jó az izlése. Hiszen Kati akkoriban a magyar fánki jeles képviselője volt és persze nem csak a Titanikről, de a Luzitánijáról is elénekelt egy nagysikerű dalt.
Sekszpír Aladárnak, Jámborka néni szóvivőjének pedig üzenem, hogy Korda György művész Úrat nem lehet egy lapon emlegetni Bangó Margittal és a Fekete Szemekkel (angolul: Black Eyed Piece?)! Ő igenis nagy művész, egy igazi ARTIST, akinek hála én, aki vagyok, megszerettem a zenét még gyermekkoromban, a korai 20-as évek vége felé. Akkoriban olyan szimfóniákkal tarolt, mint a Nap Kapulyában vagy a Jőssz Te Még Az Én Uccámba mindenki számára ismert slágerek. Szóval mindent köszönök Gyuri Bácsi! György Úrlady.

Névtelen írta...

Krumpliföldnek,Netuddkinak üzenet:Ezt a vidijót,vagyis Gallától a krumpli dalt mint induló felkéne tenni,más is láthassa,halhassa...

Jámborka néni

Névtelen írta...

Nekem is megvolt az együttes bakelit lemeze,de akkora kincs,hogy elajándékoztam egy vőnek,akinek azonos nevű Kati anyósa elköltözött...s ha hallgatja,gondoljon rá....Ofélija

Krumpliföld írta...

Én benne vagyok :) Legyen ez az induló, ha valaki mást nem tud, meg ha a T. Vezérigazugató Tanács is beleegyezzik, mert ugye tudjuk ez nem kívánságműsor :)
De azért sztrájkolni meg lázadni lehet :)

Kőrösi Mercédesz írta...

Nekem van ötletem!

Sekszpír Aladár írta...

Tisztelt 4 plusz 1(négy páncélos és a kutya)!

Várom az ötletet szólóénekesre és karmesterre!(Kobajasi Kenicsirót és Placebo Domingot mégsem kérhetjük fel energiatakarékosságbul)!

N.Becsű Sekszpír Aladár

Tisztelt Nagy költő!

Kihevertem a tegnapi verset,jöhet a második:Anyám, te vagy árva fiad csillaga, írta Troppauer Hümér.

Még mindig N.Becsű kolléga:Sekszpír Aladár

Névtelen írta...

A Kati és a kerek perec nekem is kedvencem volt. A Hinta c. számukat szerettem a legjobban. Talán a korom miatt...:-))
Miért van ennyi rejtői utalás, lemaradtam valamiről?
Suzy

netuddki írta...

A sok rejtői utalást már a Vezérigazugatótanács is napirendjére tűzte, lehet, hogy szankciókat leszek kénytelen alkalmazni.
A Hinta egyébként tartalmaz egy tárgyi tévedést, mert a hinta nem a kék eget hozza közelebb, hanem a hintázó személyt viszi közelebb a kék éghez.
Tehát a dal eleje helyesen nem így hangzik, hogy:

"Hinta, hinta, közelebb hozza a kék eget..."

hanem úgy, hogy:

"Hinta, hinta, közelebb viszi a hintázót a kék éghez..."

(Én természetesen így is el tudom énekelni.)

netuddki írta...

Egyébként úgy látom, sztrájk bontakozott ki...

Piszkos Fred írta...

Troppauer Hümér: Anyám, Te vagy árva fiad csillaga:
1. ének: vezess, vezess...

Nem fedi a valóságot, hogy ennek semmi köze a krumplihoz, mert honnan tudja T. netuddki, hogy nem a burgonyáért mennek?
Na? na? na? Lázadáááás!

Névtelen írta...

Te jó ég, lehet, hogy kislánykoromban folyamatosan rosszul hintáztam!!! :-))
Próbáltam elénekelni, hogy "Hinta, hinta, közelebb viszi a hintázót a kék éghez...", de sajnos nem sikerült. Jó lenne, ha lenne róla feltéve video, vagy hangfelvétel. :-))
Suzy

netuddki írta...

Suzy: Javaslatodat a Vezérigazugatótanács Kulturális Bizottsága beintegrálja a középtávú fejlesztési elképzelések közé.

Névtelen írta...

És mit jelent a középtáv év/hónap/nap/óra/perc/másodpercben kifejezve??
Suzy

netuddki írta...

Egy évtizeden biztosan belül...
(Legalábbis nem sokkal túl.)

Névtelen írta...

Most már tudom. :-))
Suzy

Kékszakállú Wagner írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
netuddki írta...

Vezérigazugatótanácsunk kénytelen volt Kékszakállú Wágner legutóbbi bejegyzését cenzúra alá vetni, mert az veszélyes tevékenységre buzdító gondolatot tartalmazott, ugyanakkor nem hívta fel a figyelmet e tevékenységből fakadó veszélyekre. Hogy a bejegyzés mégse vesszen el az utókor részére, az alábbiakban közöljük a helyes, kiegészített változatot:

(Kékszakállú Wágner írta:)
"Dear Suzy, kutatásaim eredményeképpen; nem csak úgy lehet hintázni, ahogy Kati és a Kerek-perec, és ezt jószívűen meg is osztom Önnel, nehogy lelkibánata legyen visszamenőleg:

Hinta, palinta
Régi dunna, kiskatona,
ugorj a Tiszába, de csak ha tudsz úszni vagy van rajtad mentőmellény, mert különben megfulladsz,
zsupsz!
De ha tudsz úszni vagy nincs rajtad mentőmellény, akkor ne ugrálj, főleg ne a Tiszába, egyél inkább krumplicukrot
Zsupsz!
De azt is csak óvatosan, mert ha
aztat félrenyeled megfulladsz
zsupsz!
Még akkor is, ha van rajtad mentőmellény.
zsupsz!

Másik:

Hinta-palinta,
Szépen szóló pacsirta,
Lökd meg, pajtás, a hintát,
Érjem el a pacsirtát."

Kékszakállú Wagner írta...

Azért a művészi szabadság megkurtítása figyelemreméltó felháborodásra és lázadásra ad okot.

Krumpliföld írta...

T. Netuddki,
munka- és életvédelmi szempontból beleegyezek és helyeslem a javítást, bár Dear Suzy a "normális" csoportba tartozik, állítólag... de gondoljunk egyéb minősítésű olvasókra, mint pl. éne
és ez most nem lapátolás a vezetésnek :)

Névtelen írta...

Végre van cenzorálás! :-))
Bár ezt kár volt leírnom, mert mivel a postokban szerepel a cenzorál és a van kifejezés, megint elindulnak a kényszerképzetek! (Lehet, hogy én vagyok Radnóti? a kényszerképzet miatt...)
Suzy

Don Fülig írta...

Na nesze Neked Suzy, itt a cenzorálás, úgy vagy, mint az a bizonyos ... úr, aki nem tudta az állattant és viperát melengetett a keblén.

Piszok Alfréd írta...

Persze. Már saját magát is czenzorálja a főnök.