2010. november 2., kedd

Az évszázad átverése - Babérlevél

Az egyik bejegyzésemben már utaltam rá, hogy hamarosan lerántom a leplet az évszázad legnagyobb csalássorozatáról. Ennek most érkezett el az ideje.

Az alábbi tényfeltáró írásom annyira felkavaró lesz, hogy arra vagyok kénytelen kérni gyengébb idegzetű olvasóimat, tekintsenek el az alábbiak elolvasásától. Amennyiben ezt mégsem tennék, Vezérigazugatótanácsunk előzetesen elhatárolja magát bármilyen pszichés, lelki, testi vagy tepsi sérülés okozását illetően, melyet esetleg az írás esetleg kiválthat.

Akkor hát jöjjön, aminek jönnie kell, az évszázad átverése, a világra (de még Dunán tulis) szóló botrány:

Blogfőszerkesztő úr a Vezérigazugatótanács felhatalmazása által felbujtva éles szemével, kombinatív gondolkodásával, 2tányér krumplis tészta elfogyasztása után, de még lefekvés előtt ügyesen megfigyelte, hogy szervezett bűnözői csoportok nagy tömegben helyeztek el bizonyos reklámanyagokat az ország területén szinte valamennyi áruházban. Ezek a reklámanyagok nyilvánvalóan csak az illetékes hatóságok megvesztegetése mellett maradhatnak a helyükön, mert még nem volt hír arról, hogy bárhonnan is bevonták volna ezeket. E tényből vélhetően az ügynek minden bizonnyal politikai szálai is lehetnek, mert a jelenség már évtizedek óta tapasztalható, mégsem emelte fel ellene a szavát sem az éppen akkor kormányzó párt, sem az ellenzék.

A kihelyezett reklámanyagok komoly anyagi veszteséget okoznak mindazoknak, akik megfogadják azt az előnytelen üzleti lehetőséget, melyet e reklámanyagok felkínálnak. Ezeket a reklámanyagokat a különböző élelmiszerboltok vagy áruházak fűszeres részlegén helyezték el, és a következő előnytelen ajánlatot kínálják fel:

BABÉRLEVÉL

Kérek mindenkit, gondolkozzon, mielőtt bedőlne az effajta ajánlatnak! Ne fogadja el, ha valaki babér' cserébe levelet kínálna fel Önnek!!!

Gondolkozzon! (Bár tudom, blogom olvasóira ez nem túlzottan jellemző...) Annyi levelet tud szerezni ilyenkor ősszel, amennyit csak akar, elég, ha kimegy valamelyik közeli domboldalba. Ha nincs domb a közelben, akkor bármelyik erdő vagy park megteszi. A fontos, hogy soha ne adjon falevélért cserébe babot, mert az pénzbe kerül, a falevelek meg ingyen vannak. A postásnak se higgye el soha, ha azt állítja, hogy csak babér' adja oda a leveleit, neki ez munkaköri kötelessége, akár kap érte babot, akár nem.

Ráadásul a babból megfelelő mennyiségű burgonya és füstölt csülök felhasználásával kiváló burgonyás bablevest lehet készíteni, a falevelekből és a levélpostai küldeményekből viszont nem. (Egyetlen kivétel van: Ha levélben babot adnak fel valakinek postán, ez 2000 grammig lehetséges, amennyiben a küldemény hosszméreteinek összege nem haladja meg a 90 centimétert. Ld. a posta Küldeményforgalmi szabályzatának 6.1.1. pontját a 31. oldalon.)

Tehát még egyszer nyomatákosítom: Nagyon tessék vigyázni a megtévesztő "babérlevél" felirat láttán. Az ajánlatot csak abban az esetben szabad megfontolni, ha a babér' nem egyszerűen levelet, hanem babérlevelet kínálnak, mert az már érték, és kiválóan lehet hasznosítani a burgonyás bableves ízesítésére. Persze ha a család babkészletének egy részét elcseréljük babérlevélre, az a tranzakció már nem nevezhető "babér' levél"-nek, mert az már babér' babérlevél.

Remélem e felvilágosítás segíteni fogja a tisztelt blogolvasókat - egyetemben azokkal, akik csak a képek miatt látogatják e blogot -, hogy elkerüljék a meggondolatlan csereügyleteket.

Ha a bankok, biztosítók, telefontársaságok stb. is ilyen pontos felvilágosítással látnák el ügyfeleiket, minden bizonnyal kevesebb panasz kísérné tevékenységüket. Lehet, hogy jelentkeznem kellene valamelyik nagy céghez apróbetűsrészírónak??

14 megjegyzés:

Pepita Ofélia írta...

Igen,de azt a céget még kikéne találni...Jó babnak pedig nem kell cégér!
Mindenesetre köszönöm a jó tanácsot,ezentúl levélre cserélek babot...az megéri nem?????

Ofélia

Burgonyamező írta...

Behalok. Hát ijjjen nincs. És mégis van. Teljesen pihent arrafelé Mindenki, vagy a gyógyvízkipárolgás ártalmas?
Szédületes társaság...

Kőrösi Mercédesz írta...

Megígérem h egyszer csakazértis végig fogom olvasni...

Juccantó írta...

Mercikém..nagy fába vágtad a fejszéd.....Jucc

Névtelen írta...

Nagyon köszönöm ezt az írást! Sokkal jobban odafigyelek ezek után a postásokra, és tiltakozásom jeléül főzök is egy jó bablevest csülökkel! :-))
Suzy

Krumpliföld írta...

Dear Suzy, tegyél bele babérlevelet :)

netuddki írta...

Burgonyamező: én a csukmai dolomitok vizét iszom.

m: Ne haragudj, de ezt az "m" nevet meg kéne változtatnod, mert nem lehet rendesen kimondani, csak ha az ember előtte gyorsragasztót eszik.

Krumpliföld: nem értetted meg a lényeget - babér' tegyen bele levelet???

Kőrösi Mercédesz írta...

De azt nem eszik, csak KRUMPLIT

Krumpliföld írta...

igen, bableves csülökkel + a fele barét levelet :)))

Krumpliföld írta...

Javítva
igen, bableves csülökkel + a fele babért levelet :)))

Névtelen írta...

Ez a dolomitos téma nem a spanyoloknál vannak, mer szokják mondani amikkor vana bigigliversenyek
Osijecka

Pepita Ofélia írta...

Akkor az Osijecka az Osijecko felesége???
Ofélia

netuddki írta...

Krumpliföld: Igazad van, végülis jobb ha a levesből a babot spóroljuk ki, mint a csülköt...

Osijecko: a "dolomitos téma" az olaszoknál van, de észrevételedet elfogadjuk, mert a spanyoloknak és az olaszoknak is van nagy kerékpáros körversenyük. Tehát ha nézted mind a két versenyt, akkor igenis hallhattál róla.

Horváth Ruth írta...

Most készítettem bablevest, közben néztem a krumplit a lavoárban (ott tartom).