2011. február 7., hétfő

Készíts függönyt!

A február 1.-i blogbejegyzéshez  Suzy az alábbi kommentárt fűzte:

"Úgy látom, komoly nőuralom kezd kibontakozni, főszerk. úr felkötheti az alsóneműjét!"

Bár mint azt az Iskolarádióból tudjuk, e blog nem kívánságműsor, de az alsónemű felkötését illetően épp a napokban olvastam egy érdekes cikket, melyben egy művésznő, Csiszér Zsuzsi használt bugyikból készített függönyt. 2 X 2,5 méteres függönyt készített, amit bugyikból varrt össze. Fiú, lány, nagy, kicsi bugyi: ezeket mind a turkálóból szerezte be. Elmondja, hogy nem is olyan egyszerű kétméternyi bugyit összeszedni. Ráadásul a kész függöny nehéz: csak gázcsőre lehetett felakasztani, mert csak az bírta el.

Mint mondja: "... nem az a lényeg, hogy csinálj egy egybefüggő függönyt, hanem hogy látszódjon, hogy a mindennapi szükségletünk részeként bugyija még a legszegényebbeknek is van. Hogy egy ember bugyija milyen, az egy más kérdés, mert nagyon sokat elárul, hogy ki milyet hord. ........ Már az is jellemzi az embert, ha válogatós, vagy csak egyszerűen van három bugyija és azt mossa. ..."



A kép forrása, és a függöny készítőjével készített interjú olvasható ehun e. (Az első két kérdésre adott válaszokat feltétlenül ajánlom.)

5 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Akinek 3-nál több van, az is mossa. Legalábbis errefelé :P

Névtelen írta...

Mifelénk is. :-))
Ez az írás különben elkésett, nemrég dobtam ki egyet, ha tudtam volna, hogy ilyen jól hasznosítható, inkább gyűjtöttem volna még hozzá. Ráadásul a múlt hónapban vettem új függönyt.
Suzy

Krumpliföld írta...

Dear Suzi, van akinek 3-ból kitelne egy függöny :)

netuddki írta...

Látjátok, mennyi előnnyel jár a komplex módon történő gondolkodás? Ami előnytelennek tűnhet testalkati szempontból, máris előnyünkre szolgál, ha a lakberendezési kérdéseket is megvizsgáljuk egyidejűleg.

Elvirácska írta...

Ma rendeltem 8 db-ot. (Ez a méret már rendelésköteles.) Drága Fijjammal voltam a boltban.
Kérdé: mit fogok ezekkel csinálni.
Mondom: 3 függönyt és átkárpitoztatom a hatszeméyes ülőgarnitúrát.
Ő: és a maradék 7-tel mi lesz? (és elugrott a füles elől)
Az ember a mai világban mit is várhat mááár ... :O