2010. július 13., kedd

Verspályázat - eredményhirdetés

Lélegzetelállító izgalmak után eldőlt a burgonya és a vasút összefüggéseit versbe foglaló verspályázat.
Mint ismeretes, a pályázat értékelésekor 2. forduló kiírásáról döntött a Vezérigazugatótanács.

Az alábbiakban közöljük a boldog (vagy boldogtalan) győzteseket, egyben ismét közzétesszük a győztes pályaműveket, melyek aranybetűkkel kerültek bevésésre úgy a blog, mind a magyar és egyetemes irodalom történetét feldolgozó könyvekbe.

A legjobb vers kategóriában Sekszpír Aladár: Fő, hogy utazunk c. eposza nyerte, így Sekszpír úr 3kg krumpli boldog tulajdonosának mondhatja magát. Művét az alábbiakban közöljük okulás végett:

Sekszpír Aladár: Fő,hogy utazunk!
Huzatos állomás,Kőbánya-Mocsolád….
Négy húsz,korai,személy,álmosan utazik a család.
Mennek Pestre a vásárra,ülés alatt liba,pipe,kolompér,
Gá-gá,kotkodács,az utastérben minden elfér
Előkerül az abrosz,bicska,hagyma,egy tábla szalonna…
Van itt minden,csak legyen aki elfogyassza..
Bágyadt kalauz kéri a jegyeket …
Félúttól vonatpótló buszok szállítják az embereket!

A legfárasztóbb vers címét egy inkognítóját megőrizni kívánó szerző: Áradat c. költeménye nyerte el, biztosítva ezzel a költőnek egy két hetes, két személyre szóló 2010 évi társasutazást a Villány-Harkány vasútvonalra, mely feljogosítja a jelzett szakaszon történő korlátlan utazásra. A művet ismételten közöljük.

(inkognítóját megőrizni kívánó szerző): Áradat

Mint a tévelyegve tajtékzó
tovatűnő denevértakony,
mely belepi a völgyet,
úgy lepi el az áradat a falut
elmosva a vasúti töltést,
s a krumpliföldet.

Kérjük a tisztelt alkotókat, szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot a Vezérigazugatótanáccsal a díjak átadásának tárgyában.

Mint az ismeretes, volt egy határidőn túl beérkezett pályamű, melyet a szavazásnál nem tudtunk figyelembe venni, de mivel Jámborka néni pereputtyáról van szó, úgy döntöttünk, a művet a pályázati eredményekkel egyidejűleg közöljük, valamint a beküldőt értékes vigaszdíjban részesítjük. Sajnos Vezérigazugatótanácsunk ez irányú döntését megsemmisítette, tekintettel arra, hogy az utóbbi időkben Jámborka néni jelentős aknamunkába kezdett blogunk ellen, mely tevékenysége a kaliforniai aknázómolyok kártételéhez hasonlítható erkölcsi károkat okoz a blognak.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tisztelt Igazgató Tanács és Burgonya Katasztrofális Védelmi Szakfőosztály!

A versek megríkattak,hiába a kultúra nekem éltető eledel!Megtanulom kíülről és a nyugdíjas klubba ahova járok elszavalom őket!Ha kell el is éneklem!

Úgy megijedtem,mikor híreket kaptam affelől,hogy molyokkal aláaknázták a Burgonyabázist,hogy egy fillér se maradt a zsebembe!Mind a Blogvezérigazgató vastag mellényében és borítékjában található korrumplicióilag!

Szívügyemnek tekintek minden Bloggal kapcsolatos ügyet a kezdetektől fogva!Má így a VÉGEM fele is!Éppen ezért azonnal cselekvésbe kezdtem,amikor adresszív fenyegetést olvastam,melynek célja,hogy molyokkal aláaknázzák,megtámadják,elfoglalják és megsemmisítsék a Krumpliojjektumot!!Jó szokásomhoz híven kimentem a fészerbe és drága jó uram permetezőszerei közt találtam olyat amely hatástalanítja a pockokat a baktériumokat,kolorádóbogarakat,de még a Kaliforniai aknázómolyokkal is elbánik,és ez egy oan nagyon jó szer,amely még atomtámadás ellen is veéd!Teccik érteni???.hu!!!!Ráadásként beteszem szegény uram műfogsorát,kínosan elmosolyodok,oszt még írmagva se marad semmiféle aknázómolynak senem!

Jelentem a Blogot hatástalanítottam aknázómolyok ellen,így büszkén várom a retye-rutyám „Zi-Zi Topp” pályázatának közlését!

Ajánlom magamat máskor is!ö.Kondorosi Kerek Ernőné Jámborka néni

Névtelen írta...

Én csak annyit szeretnék írni, hogy gratulálok a verspályázat győztesének Thomas Andersnek. Nekem is nagyon teccik a vers. De tényleg. Bárcsak én is tudnék ilyeneket. De nem. És még egy kérdés búcsuzóul: Burgonyalevespályázat?

György

Névtelen írta...

Ha hamarabb idetaláltam volna, én is pályáztam volna. :-)
Suzy

netuddki írta...

Nyugi, lesz még pályázat!

Névtelen írta...

Tisztelt Burgonya Blog Felelős Szerkesztője Nagy Netuddki!

Örömmel értesültem,hogy művemet díjazták a legjobb vers kategóriában elsőként!Leírhatatlan az örömön!Köszönöm a családomnak hogy mindvégig biztattak,szavaztak rám!A fívéreimnek akik folyamatosan támogattak!A szüleimnek,hogy felneveltek,a szomszédaimnak hogy elköltöztek fölülünk,a világirodalom nagyjainak hogy ihletet adtak,különösen druszámnak Shakespeare-nek!És végül köszönöm a MÁVNAK,hogy ingyen utazhatok!
Mivel végtelenül szerény vagyok,ezért lemondok a díjról kedvenc blogolvasóim
javára,meggyőződésem,hogy a legjobb kezekbe fog kerülni:
A legkedvesebb Blogolvasó számomra Jámborka néni,ő kapja meg 0.99dkg krumplimat,György 0.57 dkg krumplimat,4+1(páncélos és a kutya)0.44dkg krumplimat,Krumplifőd 0.33 krumplimat,Osijecko szintén 0.33 dkg krumplimat,Susy ugyancsak 0.33dkg krumplimat!A maradék 0.01 dkg-ot pedig nagylelkűen a Blog szerkesztőjének Netuddkinak ajánlom!
Mégegyszer búcsúzom és köszönöm(meghajlással),az alábbi nagy citátummokkal:”Nekem nem kell a dicsőség,csak a dicsőség utáni szomj!”(saját)


A szerénység csaknem mindig egyenes arányban áll a tehetséggel.

Georgij Valentyinovics Plehanov




Szabad utat a tehetségnek!

Theobald von Bethmann-Hollweg



A tehetség univerzális adottság. De rengeteg bátorság kell ahhoz, hogy éljünk vele: merj a legjobb lenni!

Paulo Coelho


A zseni húsz százalék inspirációból és nyolcvan százalék perspirációból (izzadságból) tevődik össze.
Umberto Eco



Nem a tehetség, hanem az "égő vágy" tesz győztessé.
Jim Dornan


A tehetséged belülről, a szívedből fakad. (...) Ami benned van, nem veszhet el örökre. Mások csak álmodnak erről. Te művész vagy!

Nicholas Sparks


Mégegyszer köszönöm a lehetőséget és a díjat:Sekszpír Aladár

netuddki írta...

T. Sekszpír úr!
Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy pályaművével gazdagította a nemes vetélkedés színvonalát. Két apró dologra szeretném felhívni a figyelmét:
Ön 3kg burgonyát nyert, de az Ön nagylelkű szétosztásra vonatkozó ajánlata csupán 3dkg-ra vonatkozik.
(Jámborka néni 0.99dkg + György 0.57dkg + 4+1(páncélos és a kutya) 0.44dkg + Krumplifőd 0.33 + Osijecko 0.33 dkg + Susy 0.33dkg + 0.01 dkg-ot a Blog szerkesztőjének)
Mi legyen a fennmaradó 2 kiló 97 dekagramm krumplival?
Ráadásul a szétosztás akadályokba ütközik, ugyanis Ön a nevezési díjat elmulasztotta leróni.
Továbbá Ön diszkriminatív módon megfeledkezik blogunk egyetlen afrikai olvasójáról, ez ellentétes a blog alapelveivel.
Várjuk válaszát, hogy ilyenkor maga szerint most mi van, vagy mi lesz, vagy mi legyen?

Névtelen írta...

Tisztelt Burgonya Blog Felelős Szerkesztője Nagy Netuddki!

Csak az a hatalmas lelkem ne volna!!!Természetesen nem tévedtem a számokat IHLETŐEN!Csak szórakozott ne volnék(nagy emberek átka)!A fennmaradó burgonya mennyisége S.W.-t illeti,hisz lehet,hogy az ő országukban éheznek és mellesleg nem vagyok fajgyűlölő...

A lerovandó mennyiség pedig,mármint a nevezési díj...0.1352dkg mennyiséget megvettem a piacon,megfőztem,és egy ültő helyemben megettem!!

Sekszpír Aladár

Névtelen írta...

Tisztelt Sekszpír Művészúr!

Köszönöm nagylelkű ajánlatát,melyet örömmel ettem,enném....
Már csak Dezső bácsi miatt aggódom,aki valószínűleg ugyan megtermeli,de nem lenne igazságos,ha ő is kimaradna!

Jámborka néni

Krumpliföld írta...

Hálásan köszönöm a díjat, mennyi arany borítaná be a nyereményemet? :)

netuddki írta...

Hogy mennyi arany borítana be ennyi burgonyát, azt sajnos nem érek rá kiszámítani. A legjobb lesz, ha felveszed a kapcsolatot KP Sreekumar indiai matematikussal, aki társával - az azóta már elhunyt G. Nirmalannal - közösen 2002-ben elnyerte a matematikai IgNobel-díjat "Az indiai elefántok teljes felszínének becslése" c. művével. Mivel a probléma hasonló, gondolom, ő tud segíteni ez ügyben.

Dr. Krumpliföld írta...

Nem értem, hogyan aránylik az elefánt felszíne a burgonyáméhoz... :O
A súlyarány sem hozható össze a felszínével, mert a 10-es alapú logaritmikusan sinus-tangens integrálás és deriválás után a kettes számrendszerben című munkám sem adja ki arányosan az állatkerti nehézemlősök redőzött kerülete a kétéltűek testhőmérsékletének reciprokával.
Na.