2010. október 6., szerda

Mit esznek a nemzet színészei?

A mostani bejegyzésben közölt rövid kis filmrészlet két tényszerű összefüggésre világít rá:

Először is: Mit tegyen az a személy, aki panelban lakik, megfelelő földbirtokkal nem rendelkezik, és az erkélye is kicsi ahhoz, hogy megtermelje a családjának szükséges burgonyamennyiséget? A válasz kézenfekvő: A panelban lakók is tudnak az épület köré krumplit ültetni. Csak ki kell gyomlálni egy gazos területet. Ez szerencsére szinte korlátlanul áll rendelkezésre városaink közterületein. (Meg kell jegyeznem, hogy a filmrészlet arra a helyzetre is gyakorlatias tanáccsal lát el, hogyan tudunk kibújni a segítségnyújtás alól, ha felkérnek, hogy segítsünk a gyomlálásban)

A másik kérdés, ami bizonyára felmerült a tisztelt blogolvasókban, valamint azokban, akik csak a képeket nézegetik: Mi kell ahhoz, hogy valakiből a nemzet színésze lehessen?

A válasz természetesen pofonegyszerű, de azért a gyengébbek kedvéért közzétesszük: Sok burgonyát kell enni télen is. A következő filmrészletben jól kiemelik ezt a nemzet színészei: Komlós Juci, Raksányi Gellért és Zenthe Ferenc.

9 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Én már sok krumplit ettem, de valószínűleg sohasem leszek a nemzet színésze. A lépcsőházé se :P

Juttka írta...

Ez a sorozat a boldog fiatalabb koromat idézi,de hogy ez a krumplis részlet hogy találtatott meg???Mindenesetre telitalálat volt...Én ma goombát ettem nokedlivel és goombával.És a goombát magam szedtem tegnap.CS.P. csak decemberben jön a hógolyó szezonban,erről lekésett.Holnap megint goombát eszek gombával....szerintem nem leszek a nemzet színésze!!!

Jutttka

Névtelen írta...

Gratulálok!
Ez szerintem is telitalálat. Netuddki, érdekes a gondolkodásod: Szerintem ha csak kiteszed a videót, nem hiszem, hogy feltűnt volna még valakinek, hogy a négy szereplő közül három a nemzet színésze.
Suzy

netuddki írta...

Juttka:
"Milyen a ggombbba, Juttka?" (CS.I.)
Én is ettem a múlt héten goombát, mert a Tibiéktől kaptunk kb. 3kg vargányát. Ma valószínűleg megint kapunk.
Hogy Ön nem lesz a nemzet színésze, ezt én is valószínűnek tartom: Ennyire rosszul azért nem áll a nemzet.

Suzy: A dolog nyitja, hogy a többi emberek sokan vannak, de belőlem csak egy van.

Krumpliföld írta...

3 javított másolattal :)

Névtelen írta...

Tegnap én is szettem gombát, ehez a témához csak annyit hogy ezek ténleg nagyonjó szinészek voltak.
Osijecko

Osijecko anyósa írta...

Akkor nekem ne küldjél kóstolót, mert nem eszem meg, nem bízom benned Fijjam.

Moorgit a búkott szakácsnő írta...

Nem kellene orvoshoz fordulnom?A krumplitól izzadni kezdett a lábam!És még az a jó hogy csak ennyi mellékhatás jött ki rajtam!Mert akár ki is szőrösödhettem volna!(Bár a szőrt megoldom a régi borotvámmal)

Névtelen írta...

Főszerk. úr, ez a mi szerencsénk! :-))
Suzy