A tisztelt burgonyafogyasztók bizonyára eltűnődtek már azon, milyen nyári salátát fogyasszanak kedvenc nyári ételükhöz. Az alábbi kis videon egy olyan táplálékkiegészítőt láthatnak, mely olcsó, könnyű termelnünk a kertünkben, és különben is nagy mennyiségben áll rendelkezésre.
További hasznosságokat olvashatnak a parlagfűevés rejtelmeiről ehun e. Hogy csak a lényeget idézzem:
"Amióta ezt eszem, nincs allergiám, ráadásul már követőim is akadtak. A szomszédaim szintén megkóstolták, s az ő allergiás panaszaik is megszűntek. A friss hajtások elfogyasztása után mintegy húsz perccel úgy érzem magam, mintha kávét vagy energiaitalt ittam volna."
Mára ennyi elég lesz, megyek, szedek egy kis salátának való parlagfüvet a paprikás krumplihoz...
12 megjegyzés:
http://hvg.hu/egeszseg/20110713_parlagfu_allergia_tipp#rss
HVG.HU \ EGÉSZSÉG
MOST ÉRKEZETT
Parlagfűevéssel küzdhetünk az allergia ellen
2011. július 13., szerda, 13:23
Kutyaharapást szőrivel...
Na most akkor a recipét felteszi a receptek közé, ne könyörögjön Maccchiano?
Lehet, hogy a reggeli kávé helyett le kellett volna mennem az iroda mögé parlagfűért???
Suzy
Itt gasztronómiai forradalomról van szó! Igazán becsülendő úttörő személyiséggel.
Már gondolkodom is a következő recepten, mondjuk rántott parlafű , vagy egy igazi hungaricum: parlagfüves gulyásleves.
:)
Suzy - ebben az országban állítottak már elő pótkávét egy másik gyomnövény gyökeréből...
Kedves Ami, most szólj, ha szeretnél beszerezni nagyobb mennyiségű szárított parlagfüvet a télre, most még el tudom intézni. (Ha ezt a Kotányiék megtudják, az irigységtől átállnak a zacskózott fűrészpor gyártására, az biztos!)
Tényleg, nem készítenél valami krumplis ételt, kifejezetten a krumplilekvar olvasóinak ajánlva???
Tényleg el tudnád intézni??? Dejóóó, akkor máris rendelnék 10 kg parlagfű kockát és 5 kg parlagfű darát (mielőtt még a világpiaci ára felmenne).
Imádom a krumplit, így örülök a felkérésnek.
Mit szólnál valami ütős burgonyás desszerthez? :)
Tudod mit, megígérem, kitalálok olyat, amit még tuti nem készített senki, és csak most és csak neked és a csak a krumplilekvár olvasói számára. Időbeli korlátokat nem szabnék, sajna most sok a fordítási meló... de az ősz beköszönte előtt meg fog születni a remekmű.
:)
Előre is köszönöm a kiváló receptet! Nem baj, ha csak augusztusban kerül rá sor, e hónapban nekem is el kell utaznom, megvizsgálni, a tenger melletti területeken való burgonyatermesztési lehetőségeket.
Ha esetleg tudnád vállalni, hogy minden évszakban kitalálnál egy-egy csak a krumplilekvar olvasóinak készített receptet, természetesen biztosítom a blogod számára az oldalsávomban a felbecsülhetetlen értékű reklámlehetőséget.
Sós vízzel nem szoktam locsolni a krumplit, esetleg főzni benne.
Megjegyzés küldése