2011. július 4., hétfő

Várható időjárás

Aki a kezdet kezdetétől figyelemmel követi a blogot, és azóta még nem felejtette el, az tudhatja, hogy már régóta ez a blog a legpontosabb időjáráselőrejelzésileg.

Természetesen az idei évre is gondoskodtunk arról, hogy a tisztelt burgonyatermelők megfelelően tájékozottak legyenek azt illetően, lesz-e eső, ami felülírhatja úgy a burgonyakapálásra, mind a teregetésre vonatkozó elhatározásunkat. Persze nem szeretném holmi hitvány műholdakra bízni az előrejelzés komoly felelősséggel bíró munkáját, hiszen a műholdak összeütközhetnek, lezuhanhatnak egy fenyőerdőbe, ahol nincs megfelelő térerősség, vagy a színesfémgyűjtők kilophatják belőlük az akkumulátort, és akkor aztán lőttek az előrejelzésnek.

Én a rég bevált módszer híve vagyok, ezért teszem közzé azt a tanulságos filmrészletet, melyen az ismert énekesnő névrokonának a munkatársa elmondja, mikor lehetünk benne biztosak, hogy lesz eső. A filmrészlet befejező részében pedig mintát látunk arra, hogyan lehet krumplileves fogyasztása közben megbeszélni kulturált módon, hogy lesz-e eső.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most akkor lösz eső, vagy nem lösz eső?
Suzy

Krumpliföld írta...

Ha lösz, akkor mi a gordisai módszer szerint teszünk :)

Horváth Ruth írta...

Különben mög lösz, mert amikor először láttam ezt a filmet - és hótszerelmes voltam a Rózsát játszó Oszterba - azóta igen-igen rengeteg eső esett le.
De hol a vejem, Osijecko?