2011. augusztus 26., péntek

Bátraké a cseresznye…

(…mondta egy volt évfolyamtársam, majd berakta a kétdeciliteres cseresznyepálinkát a kiflik közé a papírzacskóba, mert még nem volt kilenc óra, és abban az időben nem lehetett ilyen korai időpontban szeszes italt vásárolni. Két nap múlva ugyanebben az áruházban a pénztárnál fizetéskor közölte, hogy legyenek szívesek beütni neki egy cseresznyepálinkát, mert két nappal azelőtt kifelejtették. „Érdekes – mondta a pénztáros – két hete is volt itt egy fiatalember, és őnála is épp a cseresznyepálinka maradt le az előző bevásárlásnál.” „Tudom – mondta az évfolyamtársam -, az is én voltam. Valószínűleg azért lehet, mert az üveg is és a pálinka is színtelen, így nem könnyű észrevenni.”)

Ez csak arról a mondásról jutott eszembe, hogy bátraké a szerencse. A blog olvasói – kiegészülve a képeket nézegető idelátogatók tömegeivel – bizonyára felfigyeltek már arra, hogy e blogban mindig is törekedtem arra, hogy összefüggéseiben vizsgáljam azokat a jelenségeket – különös tekintettel a krumplival kapcsolatos összefüggésekre -, melyek sokszor látszólag teljesen függetlenek egymástól. Így a blog olvasóinak a rendszeres olvasás mellékhatásaként minden bizonnyal fejlődik a kombinatív gondolkodóképessége, ha ezt mégsem tapasztalnák, akkor valószínűleg elmulasztották gondosan átolvasni a „Matematikailag nem modellezhető jelenségek matematikai modellezése” című könyvemet.

Most egy olyan alapösszefüggésre szeretném felhívni a figyelmet, mely konkrét bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a burgonyával való foglalkozás elősegíti a burgonyafogyasztók sikerességét.

Az történt ugyanis, hogy mivel élvonalbeli konyhai dolgozóként is kiválóan elboldogulok felügyelet nélkül is, amint azt nemrégiben is ékesen bizonyítottam, beneveztem egy bodzabogyóval kapcsolatos szakmai vélemény-nyilvánító pályázatra Monica blogján, melynek fődíja egy seaglass medál volt (Pályaművem megtalálható ott, a hozzászólások között.). Tegnapelőtt volt az eredményhirdetés, így mára már sikerült is felfognom, hogy én lettem a nyertes.
Köszönöm itt is, és külön köszönöm József Attilának, hogy megírta A hetedik című versét, melynek utolsó sora - "A hetedik te magad légy" - annyira jól rögzült bennem, hogy én magam lettem a hetedik jelentkező, és így a nyertes is.

Beneveztem egy másik pályázatra is Amy blogján, melyet ugyan nem sikerült megnyernem (bár egy külön- vagy vigaszdíjra azért még látok némi csekély esélyt…), de tessék csak megfigyelni, ki lett ott a győztes! (Azon kívül, hogy a hetedik...) Nos a győztes Inga lett, az egyetlen, aki vállalta, hogy felméri blogja olvasóinak burgonyafogyasztásiegyenértékindexét (Tessék szavazni nála az oldalsávban.). Ugye, mennyire világos az összefüggés a burgonyafogyasztással kapcsolatos kérdések komolyan vétele, és a különböző játékokon való sikeres részvétel között?

Még egy fontos tényt szeretnék közölni az olvasókkal: Az előző bejegyzésemhez Maminti azt írta, örülne, ha részt vennék az általa meghirdetett játékon, és hogy megcáfolja az elméletemet, felborította a szokásos szabályokat. (Mégiscsak volt értelme közkinccsé tenni az elméletemet...)

Hogy a cáfolatot cáfoljam (tehát hogy mégiscsak nekem legyen igazam…), a jövőben én is ki fogok tenni az oldalsávba más blogokon meghirdetett játékokat. Tudom, hogy ezzel rontom ugyan a saját esélyeimet, amint arról már értekeztem, de felvállalom ezt a matematikailag semmiképpen sem indokolható cselekedetet. Természetesen a máshol szokásostól mindenképpen szeretnék eltérni, ezért nálam egyszerre csak egy máshol meghirdetett játék lesz elérhető. Így különös megtiszteltetésnek tekintheti, akinek a játéka megjelenik nálam oldalsávilag. Így az oldalsávban jelenleg Maminti játéka érhető el egészen szeptember 15.-ig, mert kedvesen megkért, hogy vegyek részt a játékban. (Arra persze nem biztatok senkit, hogy nevezzen be, mert rontaná az én esélyeimet, de úgyis tudom, hogy beszélhetek én nektek…)

Mára ennyi, a hétvégén egyetek sok sült krumplit, tripla mennyiségű sóval, mert az kell ebben a nagy melegben a szervezetnek. Továbbá javasolt vízközelben tartózkodni, de ha sajnáljuk a pénzt strandra, akkor tegyünk úgy, mint az a kedves burgonyafogyasztó barátunk, aki jó példát mutat ehun e.

13 megjegyzés:

Maminti, a kicsi zöld tündér írta...

Szia, hát én, hát, annyira megtisztelve érzem magam, hogy nem találok szavakat...
Köszönöm, hogy jelentkeztél és azt is, hogy kitettél az oldalsávba!
A közös játékot megfontolom. Lenne egy csomó ötletem, csak nem tudok rendesen rajzolni, de majd rágódom a dolgon...
Szeretettel: Maminti, a kicsi zöld tündér

Névtelen írta...

Mindig is szerettem volna egy fotót a mi drága jó blogszerkesztőnkről, és most végre ez a kívánságom is teljesült! Ráadásul fürdés közben...:-))
Köszönöm, köszönöm!
Suzy

netuddki írta...

Maminti: Ne csüggedj, Leonardo da Vinci sem tudott rendesen festeni, nézd meg a Mona Lisat - ami szerintem még adóellenőrnek is ronda -, mégis milyen sokra vitte!
Ötletem nekem is van: Egy krumplikkal hímzett kendőt tudnék elképzelni, amivel a héjában sült krumplit le lehet takarni, miután kivette az ember a sütőből, hogy ki ne hűljön, amíg a család többi tagja az asztalhoz szíveskedik fáradni.

netuddki írta...

Suzy: Olvasóim kérése számomra parancs/közömbös/nem kívánságműsor. (A neked megfelelő szövegrész aláhúzandó)

Névtelen írta...

Nem kéne a szegény Mona Lisat bántani, néztél már ma tükörbe??? :-))
A három közül a parancsot húznám alá, ha már választani lehet, pedig nem is kívánságműsor.
Suzy

netuddki írta...

(még töröm a fejem a hivatalos válaszon)

Névtelen írta...

Azt hittem, hogy csak a magyart töröd. :-))
Azért vigyázz, be ne törjön!
Suzy

netuddki írta...

Nem fog, vastag bőr védi, egyesek szerint különösen az arcrészen.

EverYbodY írta...

Most helyeseljünk, vagy tiltakozzunk? Minek örülne Mr. Netuddki?

netuddki írta...

Gondolkozzatok, nem fogok mindent én kitalálni helyettetek!

Monica írta...

Postáztam a medált neked, és a nagy rohanásban csak egy másik országban vettem észre, hogy a köszönöm, hogy játszottál velem/nálam cetli a táskámban maradt...
Viszont bűnbánatomban gyrost készítettem sültkrumpleeval, és mind megettem! Most meg a hasam bánja...
Sebaj! Majd azért jelezd, ha levéltelen levelem megérkezett!
köszöntem.

netuddki írta...

Rendben, előre is köszönöm, jelezni fogom!
A cetli hiánya nem probléma, legfeljebb ha legközelebb nyerek, két cetlit küldesz!

Monica írta...

Megbeszéltük!