2011. augusztus 1., hétfő

Ügyes-e vagyol, avagy tanulj meg jobban vezetni krumplival.

Az egyértelmű, mennyire ügyes vagyok, mivel teljesen önállóan szerkesztem e blogot, de előfordulhat, hogy valamelyik tisztelt burgonyafogyasztó szeretné felmérni a saját ügyességét. Ezért az alábbiakban ismertetem az erre vonatkozó jelenleg ismert legkorszerűbb módszert, természetesen burgonya felhasználásával:

Ügyességvizsgálat krumplival
Manapság utcáinkon nemcsak a még szinte meg sem száradt festékű rendszámtáblák árulják el az új autóst, hanem a gyakran megfigyelhető bizonytalan kormánymozdulatok, a járda szélét sokáig súroló kerekek is tanúskodnak a még kevés rutinnal rendelkező vezetőről. Természetesen majd belejönnek ők is, de a gyakorlási idő megrövidítésére ajánlunk egy jól bevált módszert.

 
Forgalommentes területeken semmi akadálya egy kis ügyességi versenynek. Néhány szem táplálkozásra már nem alkalmas burgonyából kirakhatunk egy kanyargós útvonalat és próbáljuk meg szép lassan úgy vezetni autónkat, hogy annak első kereke – hol a jobboldali, hol a bal – keresztülmenjen a krumpliszemeken.

 
Ha egy csinos hölgy fogja kirakni az útjelzőket, s egyben figyeli az eredményt, biztosan kevés hibát fogunk ejteni. És ha mégis hibázunk, akkor sem veszi el a betétlapot.

 

(A kiváló módszer eredetileg az Autó-Motor 1957/7-es számában jelent meg. További hasznos javaslatok olvashatóak ehun e.)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megjöttem!!!
Szeretnék én is csinos hölgy lenni, és rohadt krumplikat rakosgatni, mint a fotón, de sajnos nincs ilyen divatos kabátom, nem tud valaki egyet???
Suzy

netuddki írta...

Megkérdezem a nagymamámat, nincs-e véletlenül az archívumában.

Névtelen írta...

Akkor talán inkább mégsem. :-))
Suzy