2011. augusztus 31., szerda

A hét műtárgya - Csendélet krumplival

Én egészen eddig azt hittem, én vagyok a világ legrendesebb embere. Minden okom meg is volt erre, hiszen megnyertem a világ legrendesebb embere címért kiírt pályázatot. (Igaz, a pályázatot én írtam ki, de nem szóltam róla senkinek, így csak én pályáztam.) De most be kell látnom, hogy a cím csak megosztva lehet az enyém, mert az elismerés a blog hivatalos burgonyaábrázolóját Esztert is megilleti.
Ráadásul komoly meglepetést okozott, mert miután 27.-én célzást tettem egy újabb burgonyás mű elkészítésére, 28.-án azt ígérte, hogy lesz, csak türelem. És 30.-án már meg is lehetett csodálni az alábbi krumplis művet, melynek címe: Csendélet krumplival


Köszönöm a teljes burgonyabarát társadalom nevében, és szeretném felhívni a figyelmet, hogy Eszter blogján további remek csendéletek láthatóak mostanában, például ez itten e, meg még persze ez is, az eredeti mű pedig itt mosolyog ni!
E csendéletekben megfigyelhető még visszatérő motívumként az ablak. Ennek örömére remélhetőleg ezt a bejegyzést kiegészítem egy ideillő zeneművel, ha ráakadok valahol.
A tárgyi művel kapcsolatban pedig jól megfigyelhető, hogy teljesen életszerű a csendélet, hiszen ilyen mennyiségű burgonya feldolgozása előtt, mindenképpen megfelelő erőt nyújt az ember számára a látható borosüvegben vagy kávéscsészében szervírozott motivációs folyadék.

Még egy kicsit visszakanyarodnék a kép felett írtakhoz: A meglepetést nem az okozta, hogy újabb burgonyás mű készült, hiszen Eszterről tudjuk, hogy korunk legjelesebb burgonyaábrázolója. A meglepetést az okozta, hogy az ígéretet követő második napon már látható is a mű.
Azt ugyanis megfigyeltem, hogy a burgonyafogyasztó társadalom hölgytagjai az időt másképpen mérik, mint a férfiak. Különösen, amikor valamely esemény bekövetkeztére utalnak, például mikorra készülnek el az öltözködéssel. Tudjuk, hogy e sajátos időértelmezés szerint az alábbi mennyiségek értendőek:
egy perc = öt perc
két perc = hét perc
öt perc = tíz perc
negyed óra = fél óra
fél óra = másfél óra
egy óra = két óra
csak türelem = soha.

Hát ezért lepett meg a csak türelem után két nappal a kiváló mű közzététele.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

jajj, de szép!
Az idővel kapcsolatos fejtegetést kikérem magamnak, én igenis pontos vagyok.
Suzy

netuddki írta...

Kivétel erősíti a szabályt (meg a vakbelet).

Névtelen írta...

Burgonyával ízesített szép hétvégét mindenkinek.
(Jól elvoltunk itt a héten...)
Suzy

netuddki írta...

Ez az előnye a napi egyszeri megszólalásos kommunikációnak. alacsonyabb az összeveszés veszélye.

Krumpliföld írta...

Mi van az üvegekben? És hol van Osijeckó?

netuddki írta...

Leírtam, mi van benne: motivációs folyadék.

Krumpliföld írta...

A kavéscsészében igen. Na de az üvegben?

netuddki írta...

Az üvegben.

Krumpliföld írta...

Ja így az időre:
tök mindegy mennyit késel, 1 percet, vagy 1 órát, ha elment már a busz :)