2010. december 22., szerda

Már a bosnyákok is a krumplilekvar.blogspot.com-ot olvassák

Tartálykocsi csúszott árokba (fotó: Siklósi tűzoltóság)
Mint azt olvasóink - és mindazok, akik csak a képeket nézegetik - megfigyelhették, egyre nagyobb a blog népszerűsége. Most örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a blog híre már a távoli afrikai ország, Bosznia burgonyaföldjeire is eljutott.

Ezt bizonyítja az alábbi fotó (melyet a siklósi tűzoltók készítettek), és a cikk is ehun e. (Pontosabban a fotó nem alábbi, hanem baloldali, de e blog politikamentes, így ezt a kifejezést mégsem írhattam.)

Kérdezhetné valaki, aki kevés burgonyát fogyaszt, és így meg van vastagodva a koponyacsontja annyira, hogy kevés hely maradt neki az agy kifejlődésére: Hogyan bizonyítja ez a fotó, hogy a bosnyák burgonyabarátok is ezt a blogot olvassák?

A válasz pofonegyszerű, tényleg csak azok kedvéért írom le, akik nem szeretik a dolgok rendszerét összefüggéseiben vizsgálni:

A fotón ugyebár egy boszniai tartálykocsi látható. Azt is tudjuk, hogy Miskolc felé tartott, és az 58-as főút Harkányból Pécs irányába vezető útszakaszán lévő körforgalomnál csúszott az árokba. A kapcsolódó cikkekben olvashattuk, hogy sem a sofőr, sem a tartály nem sérült meg, így vissza tudott menni telephelyére. Ezek tények, de a hivatkozott cikk további része, ami arra utal, hogy baleset történt volna, ködösítés.

Annyi történt, hogy a sofőr is e blog olvasója. Mikor olvasta e blogban, hogy a csicsóka a krumplival rokon növény, elhatározta, hogy ezzel teszi változatasabbá családjának étrendjét. Kikövetkeztette, hogy ez csak az a csicsókabokor lehet, ami jól látható a hivatkozott körforgalomból. Így mikor a főnökei Miskolcra küldték, megörült, hogy szedhet csicsókát. Mivel ezen a helyen egyelőre nincs megfelelően kialakított parkolóhely a csicsókabarátok számára, ezért próbált a fotón látható módon leparkolni, hogy a közlekedést a lehető legcsekélyebb mértékben akadályozza. Ezzel a balesetnek álcázott módszerrel azt is megvalósította, hogy a mentés ideje alatt lehetősége legyen szedni csicsókát, hiszen az csak néhányszáz méterre van a körforgalomtól. Utána pedig hazafelé kellett vennie az irányt, mert hiszen mindenkit jól megtévesztett a balesetnek álcázott parkolással.

Blogunk Vezérigazugatótanácsa ezúton is üdvözli Semir urat olvasóink közt, és további bőséges burgonya- és csicsókatermést kívánunk neki és valamennyi bosnyák burgonyatermelőnek az elkövetkezendő vegetációs időszak alkalmából!

Olvasóink, és a képeket nézegető személyek pedig kifejezhetik tiszteletüket Semir úr nemes és hősies cselekedete iránt, ha felkeresik a bosnyák néprajzi szobát Átán.

Nincsenek megjegyzések: