2010. december 16., csütörtök

Újabb ellenreklám, ezúttal kismamáknak

Kedvenc olvasnivalóim közé tartoznak azoknak az üzletláncoknak a szórólapjai, melyekben újabbnál újabb kozmetikai termékek vásárlására ösztönzik a kereskedelmi televíziók főműsoridején szocializálódott közép-kelet-európai szükségtelenárucikkfogyasztókat.
Nem szeretnék e cégek termékeinek hírverést csinálni, de meg kell hogy osszam e blog olvasóival - és mindazokkal, akik csak a képeket nézegetik - néhány észrevételemet.
A bejegyzésben szereplő fotókon a cég emblémáját kitakartam egy ötössel, inkább ezt nézegessétek, nehogy rájöjjetek, hogy a Nemjóember nevű cég reklámjáról van szó.
Már a termékcsalád megnevezése is gyönyörű: az első fele angolul, a második fele németül van, így legalább mindenki ért belőle egy kicsit. Nézzük hát, mi lenne a teendő abban a falanszterisztikus helyzetben, ha egy gyanútlan kismama megvásárolná ezeket a termékeket:

Ugye ennek a terméknek a használatához nem szükséges sok magyarázat: Mellbimbóápoló krém, tehát egyértelmű, mit kell vele az embernek bekennie. Tételezzük fel, hogy valaki elvégezte, jöhet a testápolás második fontos lépése. Ehhez természetesen másfajta anyag kell:
Ezen szernek a használata már komolyabb szakértelmet feltételez, mint az előzőé. Ez ugyanis csak a terhességi csíkokra való, nagyon kell hát ügyelnünk arra a használatkor, hogy ne kerüljön a két terhességi csík között elhelyezkedő terhességicsíkmentes testfelületekre, mert azokat a testfelületeket már egy harmadik szerrel kell ápolnunk:
E szer használatakor pedig arra kell nagyon odafigyelnünk, hogy véletlenül se menjek rá a terhességi csíkokra, hiszen azokra a csíkelleniolaj a megfelelő.
Bizony, nem kis összpontosítással járó feladatot vállaltunk magunkra, ha elhatároztuk, hogy a XXI. század elvárásainak szeretnénk megfelelni, és szeretnénk tudatos szükségtelenárucikkfogyasztók lenni. De a szépségért, mint tudjuk, szenvedni kell, aki nem hajlandó a fenti szereket használni, majd úgy jár, mint a rinocérosz, vagy a krokodil, akik szintén nem használnak ilyesmit szülés után, meg is lehet nézni, milyen a bőrük!
Ha nekem kellene a fenti folyamatokat magamon elvégezni, bizonyára sok időt venne igénybe, és a vége felé teljesen türelmetlen és ideges lennék. Még szerencse, hogy e termékcsalád készítésénél előrelátóak voltak, így miután végeztünk a testápolással, alkalmazhatjuk a negyedik terméket is:
Csak azt nem tudom, mi van akkor, ha mire megnyugszunk a fürdőtől, leázik rólunk a kétféle krém és az olaj? Szerintem a legjobb (legalábbis az üzletláncnak), ha kezdjük újra elölről, végülis fogyasztói társadalomban élünk...

6 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Ha én ezt tudtam volna :O
Most kénytelen voltam telehízni a bőrömet, hogy ne legyen csíkos és ráncos :))))

Pepita Ofélia írta...

Jámborka néni szappanjai ezt a három dolgot egyben helyettesítik,és még reklámja sincs....
Persze azért a nemjóember boltot megkell védjem!Vannak létszükségleti cikkek is,így pl.pipere szemhéjárnyaló,pipere rúzs,pipere körömlakk,pipere púder,pipere pirosító..a teljes listát leírom annak akit érdekel,de harminc oldalba nem biztos,hogy belefér!

Pepita Ofélia

Krumpliföld írta...

Igeeeen, Jámborka szappanja kiváló és a rossznyelvekkel ellentétben nem is büdös.

Névtelen írta...

Krumpliföld, ki (vagy mi)nem büdös: Jámborka néni, vagy a szappanja? :-)))
A narancsbőrről különben van egy dal is, kérem intézkedni, hogy az legyen a hét slágere!
Suzy

netuddki írta...

A narancsbőrről egy dal???
Melyik az?

netuddki írta...

Rájöttem!!!!!!!
Nem ígérem, hogy szerepelni fog a hét slágereként - hogy Te miket nem hallgatsz....