2011. január 20., csütörtök

A krumpli, mint szobanövény

Manapság, amikor egyre drágább a vízdíj, bizony jól meg kell gondolnia a burgonyafogyasztónak, milyen szobanövényt használjon otthona díszítésére. Nem elhanyagolandó szempont továbbá a virágföld, cserép, kaspó, alátét és egyéb indokolatlan dolgok költsége.

Fentiekre való tekintettel szeretném tájékoztatni a tisztelt olvasókat - és mindazokat, akik csak a képeket nézegetik -, hogy én magam természetesen krumplit használok a szobám díszítésére. Azt a krumplit, amit ajándékba kaptam, és amiről olvasni lehet ehun e, elhelyeztem az asztalom fölötti polcon, és három hónap alatt mindenféle külső beavatkozást mellőzve az alábbi dísznövény keletkezett belőle:


Buzdítom valamennyi burgonyafogyasztót, ne dőljön be a virágüzletek és a vízművek félrevezető reklámjainak, jól látható, hogy a krumpli szobanövényként is megállja a helyét.

9 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Hurrááááá, szerzek én is egyet :)))

Névtelen írta...

És akkor mostan ennekkell a hajtássát nészni hogy tekeredik hogy, lessz e esső vagy nem lessz? Amit a multtkor irtál? Akkor ténlegnem kell főd rá?
Osijecko

Jámborka néni írta...

Kérhetek egy hajtást???

Jámborka néni

Névtelen írta...

Én pedig kérem a másik hajtást! :-))
Suzy

Moorgit a búkott szakácsnő írta...

Kedveskéim!Mindenki csinyálljon magának!Ha elkéregetjük a hajtásokat,el fog pusztulni a "DÍSZ"növény!Kopasz lesz a szoba,hogy a polcról már ne is beszéljünk.

netuddki írta...

Osijecko: Majd ha virágzik, akkor kell nézni a tekeredést. Ezen nincs "főd", csak esetleg a "hód" meg a nap süt rá. De valószínűleg elültetem fődbe, ha ilyen életerő van benne, hogy kihajtott, mint a csordás a disznókat a rétre, megérdemli.

J. néni: Kérni kérhetsz, de nem kaphatsz. (Nem kívánságműsor, stb., teccikérteni?)

Suzy: Ld. fentebb, de szerintem J. néni ad, ha szépen megkéred.

Mooorgit: Magam sem fogalmazhattam volna meg a lényeget precízebben, köszönöm!

Krumpliföld írta...

Ma Erikám - tüdőgyulára tekintettel - hozott krumplit sóban vízben. Szerintem nem fog kihajtani. Ugye, hogy nem? Vagy ITT még az is lehet?

netuddki írta...

Ami sós vízben hajt, az nem krumpli. Az tengeri, idegen szóval kukorica.

Krumpliföld írta...

Erika szerint ez a sósvízben főtt izé bizony krumpli és nem kukorica, de ha azt szeretnék, azt is hoz.
De az nem profilja a blognak.