2011. január 5., szerda

Az első lépés a kultúra felé - természetesen krumplival

Mint azt a tisztelt burgonyafogyasztók is tudják, hiszen e blogban is beszámoltam róla, 2010-ben Pécs volt Erópa Kuturális Fővárosa.

A jeles esemény nyomai a városban még ma is tapasztalhatóak, és jól megfigyelhető még most is, hogy a kultúra és a krumpli mennyire szorosan összefügg egymással. Ha dél felől érkezünk a városba, a lakott település kezdetét jelző tábla előtt nem sokkal egy kb. 2,5x3,5 méteres tábla tájékoztatja az arra tévedőket:
"Ön megérkezett Európa Kulturális Fővárosába" (vagy valami hasonló)
Lépjünk hát be Erópa Kuturális Fővárosába (bár hogy Hofit idézzem: "Csak azért ne menj arra...") , de jól nyissuk ki a szemünket, mi is az, amit elsőként megpillantunk, vajon milyen is lesz első találkozásunk a kultúrával? Mint tudjuk, az első benyomás mindig nagyon fontos. Gondolom, most már mindenki izgatottan várja, mi is lehet az első látványosság, ha a Kuturális Fővárosba megérkezést jelző tábla vonalát átlépjük. Ezért nem is csigázom tovább az érdeklődést. A táblától kb. 20 méterre egy újabb tábla található az egyik útszéli lámpaoszlopnak támaszva, és rajta a felirat:

TÉLÁLLÓ
BURGONYA

E táblától számított 200 méteren belül pedig két út szélén felállított konténerben is vásárolhatunk kedvenc élelmiszerünkből.
Lehet, hogy ez a két konténer volt az EKF program két legértelmesebb beruházása???

4 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Szervusztok blogolvasók és képnézegetők. Itt vagyok ismét, mert lett netem. :)
Főigazugató úr ne sírjon ezért :P

Pepita Ofélia írta...

Üdv a Radzer (krumpliszállító)fedélzetén!

Pepita Ofélia

Névtelen írta...

Tegnap olvastam egy cikket az indexen az EKF-ről, az alapján teljesen egyetértek.
Suzy

netuddki írta...

Krumpliföld: Sírva vigad az agyar.

Suzy: De a mienk!!!