2011. január 24., hétfő

A mai impulzusok

Bizonyára a tisztelt blogolvasók - karöltve a képeket nézegetők, és a zenehallgatók egyenletesen stagnálva növekedő táborával - is egyetértenek azzal a megállapítással, mennyire fontos a dolgok megítélésében az első benyomás. (Ami persze sokszor kiderül utólag, hogy téves.)

Ezért most két friss benyomásomról szeretném tájékoztatni a tisztelt burgonyafogyasztókat, melyek ma értek. Meg lennék lepve, ha benyomásaim tévesek lennének, mert ez azt jelentené, hogy ebben az évben már másodszor tévedtem, pedig még csak január 24.-e van.

Az első mai impulzus a megújult helyi kórházban ért. Az nem lepett meg, hogy a sorszámkijelző továbbra sem működik, legalább később fog tönkre menni. Az sem, hogy mindenhol, ahol megújul valami az országban, kihelyeznek egy nagy méretű táblát, amire kiírják, ki adta rá a pénzt, és mennyit. Azon viszont egy kissé meglepődtem, hogy amikor jövök kifele, látom ám, hogy a két bejárati ajtó közt egy csótány jön befele!!!
Az első benyomásom a következő volt: Vajon a 799,3 millió forint vissza nem térítendő támogatás összegében ez a csótány is szerepelt? Vagy ez volt az önerő??

A második mai impulzusom a megyei hírportálról mosolygott rám: Olvasom, hogy a helyi közgyűlés a saját városát a kultúra városává nyilvánítja.
Az első benyomásom: A mai naptól nem csak okosnak, de szépnek is tekintem saját magamat. Ezúton is köszönöm az ötletet.

4 megjegyzés:

Moorgit a búkott szakácsnő írta...

Teljesen össze vagyok zavarodva!Nem értek semmit!Eddig Európa kulturális fővárosa voltunk!Ez eddig világos,de csak majdnem!Most ez akkor mi is lesz!?Hogyan kell érteni?Vagy hogyan nem kell!?

netuddki írta...

Most egyszerűsödik a helyzet: nem fővárosa a kuturrának, de az a fő, hogy a kuturrának városa.
Szerintem így kell érteni.
Lehet, hogy ennek örömére indítok egy fotósorozatot, kulturális látnivalókról...

Névtelen írta...

Vigyázzon nagyon a főnök úr, meg ne Hű(lyü)ljön, mert beviszik a kórházba! :-))
Suzy

netuddki írta...

A hűlésre vigyázok, bár hiába.
A hülyüléstől meg MÁR nem kell tartanom...