2011. január 9., vasárnap

Óvjuk testalkatunkat!

A tisztelt blogolvasók - és azok is, akik csak a képeket nézegetik - bizonyára ügyelnek arra, hogy megfelelően nagy mennyiségben fogyasszanak legnemesebb élelmiszerünkből, a burgonyából. Ugyanakkor be kell látnunk azt is, hogy ha szeretnénk a hosszú évek fáradságos falásai során megszerzett zsírszöveteinket megőrizni, sőt, esetleg gyarapítani, akkor önmagában a burgonya fogyasztása nem biztos, hogy elegendő.

Nincs mese, táplálékkiegészítőket kell alkalmaznunk. Természetesen nem a különböző áruházakban vagy gyógyszertárakban kapható táplálékkiegészítőknek nevezett placebókra gondolok (melyekről a későbbiekben külön bejegyzésben fogok értekezni). Olyan élelmiszerekre gondolok, melyek valóban kiegészítik alapvető táplálékunkat, a krumplit. Például a tojásrántottára.

És itt keletkezik a probléma: A kereskedelmi forgalomban kapható tojások kiszerelése általában tíz darabos. Egy átlagos burgonyafogyasztó számára nagy adag sült krumplihoz javasolt táplálékkiegészítés céljából hat tojásból készíteni a tojásrántottát. A megmaradó négy tojás tárolásával felesleges térfogatot kötünk le a burgonyatároló kapacitásunkból. Ez nem ésszerű.

Ezért a legjobban tesszük, ha száműzzük háztartásunkból a tíz darabos tojástartókat. De akkor miben tartsuk a tojást?

Vezérigazugatótanácsunk Táplálékkiegészítési Főosztályának Tojástartóoptimalizálási Albizottsága örömmel értesíti a tisztelt burgonyafogyasztókat, hogy e fontos probléma kivizsgálása után a mai napon, a La Manche csatorna léggömbbel történő átrepülésének 226. évfordulója alkalmából tartott rendkívüli ülésén az alábbi 1/2011 számú javaslatot fogalmazta meg:

A Blog Vezérigazugatótanácsa azt javasolja, hogy mielőtt valamely burgonyafogyasztó tojásbeszerző körútra indulna, gongoskodjon magának olyan, hat darab tojás elhelyezésére szolgáló tojástartóról, amely ebben a cikkben látható. Határesetként innen is választhatunk tojástartót.

Kérjük, ne kezdjenek el azon problémázni, hogyan szerezzenek be ilyen tojástartót, gondoljanak arra, hogy ez még mindig egyszerűbb feladat, mint amit a tojás beszerzése rótt az alábbiakban látható tanulságos történet főhőseire. (Itt ugyan nem az a történet látható, amikor tojást kellett beszerezniük, de ha valaki emlékszik rá, miről is szólt az a kalandjuk, írja meg.)

9 megjegyzés:

Krumpliföld írta...

Na tudod, ezt a testalkatot én nem gondoltam óvni, a 20 éveset, vagy a 35 éveset kellett volna :)
Ha kocka alakú volna a tojás, nem lenne gond a csomagolással :)

Névtelen írta...

Jajjj, de szerettem ezt a mesét!
Emlékszem a tojásos részre is, de nem árulom el. :-))
Most millióóó dolgom van, de majd írok a többihez is. Vegyétek fenyegetésnek. :-)))
Suzy

Krumpliföld írta...

Ablakost megfejtettem, kérem a távcsövet hamarosan, mert megyek ááám Offélijám dolgozójába 3 hétig :)

Névtelen írta...

Szerintem nagyon jól néznek ki ezek a tojástartók!!
Suzy

netuddki írta...

A tojástartókról Jámborka néni tudna többet írni, de ilyenkor bezzeg lapít! Pedig hallottam a múltkor egy tárgyalóterem ajtaja előtt, hogy azért nem elég a tojás, mert hideg van, és nem tojnak a tyúkok!!!!!

Névtelen írta...

Ebből egy szót sem értek.
Suzy

Jámborka néni írta...

Mongyuk má tojnak a tyukok,ha keveset is,de ujjabban ráirom a tojástartókra a nevememet(védjegy),mer mindig olyat kapok vissza amit a tyukok "leteremtettek",az meg beivódik a papirba..pfujj

netuddki írta...

J. néni a helyi tojás-, zöldségzöldje, és virágmaffia vezéralakja...

Krumpliföld írta...

És milyen jól áll neki :)) egyem a kis szívét :))