2012. január 26., csütörtök

Egeret kaptam, lájf! - Ezt dúdold a héten

Az idősebb burgonyafogyasztók számára bizonyára nem ismeretlen az Opus zenekar Live is life című örökzöld szerzeménye, melyet e bejegyzés végén is lehet szerencséjük meghallgatni hangulatemelkedés céljából ajánlottan. Nem szeretnék értekezni arról, vajon mi e dal refrénje, ezt mát több televízióműsorban megtették a műsorkészítők. Mint az ismertté vált a szerző és az előadók által, a jeles mű refrénjének semmiféle értelme nincs, mint arról meggyőződhetnek például ehun e.
Így e bejegyzés értelmét csupán az adja, hogy egeret kaptam a Tiffanylda blogon elért 7 pontomnak köszönhetően. Ennek annyira megörültem, hogy rögtön dalra fakadtam, és ápolva a blog hagyományait (lásd, illetve hallgasd, sőt énekeld: Síző krumplikKrumpli reggae) megpróbáltam némi értelmet adni a különben teljesen értelmetlen szövegnek. Egyszóval ezt javaslom énekelni a dal refrénjeként, és egyben dúdolni is a héten:
"Egeret kaptam, lájf!"
Az egérhez kapott kedves kísérőlevél szerény személyemet az egérhez hasonlította, így ékesen bizonyítja sokoldalúságomat: Annak idején egy volt kollégám búcsúzóul egy elefántot ajándékozott nekem, mondván, hogy talán az elefánt az, ami hozzám hasonló nagy állat. Az egeret elhelyezem a könyvespolcom végén függesztéses technológiával az elefánt, 2 medve és egy pingvin társaságában.
Az egér egyébként tényleg velejárója a burgonyatermelésnek. Tavalyelőtt a krumplibetakarítás során az ásóval kifordította egyet, aminek három lába volt. A következő ásónyomnál megtaláltam a lábát, amit véletlenül levágtam az ásóval. Így jár, aki a más krumplijára pályázik.

13 megjegyzés:

Éva írta...

Ahogy elolvastam egyből a fejembe is mászott a dallam! Gratulálok a nyereményedhez. Akkor te szerencsés vagy hogy csak egy háromlábú egeret találtál? Sosem fogom elfelejteni mikor még gyerekfejjel besegítettem a krumpli ásásba és egy egész egér családot találtunk, jópáran voltak. Elképzelheted hogy visítottam!:)

Tiffanylda írta...

Igazán örömömre szolgál, hogy egy egész posztot érdemel ez az egérke!:) A zenéről nem is beszélve! Köszönöm!:)
Ja, ami az ásást illeti, az nem az én dolgom, de kapálás (sem) közben, emlékszem, soha nem felejthető puffanásokra, mikor óriási varangyokról pattant vissza a kapám...Brrrrr!!!!!! Asse kutty!

Krumpliföld írta...

Ez igaz, én nem pályázom "annyira" a krumplijára, de már csak 2 lábam van, azok is sánták :)

netuddki írta...

Éva, a tapasztalatod is azt a tényt bizonyítja, hogy a krumplira alapozva bátran lehet családot tervezni, lásd az egereket.
Tiffanylda, tudod te, milyen finom a békacomb sült krumplival? (Bár az inkább kecskebéka...)
Krumpliföld, válaszoltam a betonos kérdésedre.

Névtelen írta...

Jaj, majdnem itt értem a főnök urat! Mi történt, nem tud aludni?
A nyereményéhez gratulálok, de vigyázzon rá, mert törékeny, és ha úgy hozzáüti valamihez, hogy eltörik, akkor el lehet mondani, hogy megütötte a főnyereményt! :-)
A zene pont kiváló így péntekre, nem is beszélve a hozzá írt szövegről!
Suzy

Pöndike írta...

Suzy mindig feltűnően kiemeli a pénteket :) Mondjuk tényleg jó nap, de jobb a szombat!
Kiskoromban üvegben gyűjtöttem az egereket az osztályfőnököm falujában. Jó kis móka volt :)
Szegény egér :P

Pöndike írta...

Hát mit ne mondjak, ezt a videót nem csak hallgatni érdemes, hanem nézni is!
Micsoda arcok :)
Például a göndör hajú masnival, műanyagpohár a kezében és rágózik. A mellette álló napszemüveges később meg is böködi oldalról, hogy: "kutturáltabban visélkedjé embör, mégiscsak egy koncerton vagy" :)

netuddki írta...

Miközben a felvételt néztem, két dolog jutott eszembe:
1. Tipikus osztrákok (az Opus osztrák együttes volt), bár lehet, hogy csak azért gondoltam, mert túl sokat dolgoztam osztrák tulajdonú cégnél...
2. Arra a lepusztult épületre minek kell a poroltó???

Kati írta...

Csak akartam szólni blogszülinapos játékom második nem nőnemű jelentkezőjének, hogy ígért nekem ma éjfélig egy könyvajánlót:)
Amúgy meg gratula az egérhez:)

Krumpliföld írta...

Sir, ha ennyire örül az egérnek, felnézek ma délután és véletlenül, észrevétlenül elengedem Kedves Hozzátartozója hörcsögét :-)

netuddki írta...

Akkor én meg kölcsönkérem M-tól a macskát...

Krumpliföld írta...

Majd hívjanak megnézni, hogy összeszedegethessem leesett államat, ha beenged T. Otthonába élő állatot :P :-)

Pöndike írta...

A megoldás: döglött hal. Mégsem él, de azért mégiscsak állat :P
Nem kell takarítani, nem kell etetni... és még sorolhatnám az előnyeit. Volt szerencsém párhoz szerény pár évem alatt.