2010. december 28., kedd

Magyar táncok

A blog olvasói - karöltve mindazokkal, akik csak a képeket nézegetik - már megszokhatták, hogy a blogon közölt zeneművek nem egyeznek meg a kereskedelmi rádiókban hallható zenei programokkal. Ez nem a véletlen műve: Bár minden tőlem telhetőt elkövetek, hogy a színvonalat egy egyenletesen alacsony nívón tartsam, de annyira azért nem.

Az alábbiakban meghallgatható üde kis zeneművel Brahms: Magyar táncok című művének szeretnénk emléket állítani. Ezúton is hálásan köszönjük a The Ukrainians zenekarnak, hogy volt oly kedves szíveskedni feldolgozni e művet,és ezáltal is igazolta Kodály örökérvényű mondását: "A legszebb hangszer az emberi hang."
(Igazságtalan volna részemről, ha elfeledkeznék a fenti mondásnak egykori kollégám, V. Lajos általi kiegészítéséről: "Az igaz, hogy legszebb hangszer az emberi hang, csak az nem mindegy, ki játszik rajta!)

Akkor hát ezen a héten ezt dúdoljuk / énekeljük:



A műből jól kiérződik, hogy Ukrajna hatalmas burgonyatermelésre alkalmas mezőgazdasági területekkel rendelkezik, a zenekarról pedig bővebb információ található ehun e.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezek elégé sujjos alakok énszerinetem. Bár csak én tunnám egycer ennyire ki pihenni megamat!!
Osijecko

netuddki írta...

Hát azt én sem bánnád, mert legalább gyakrabban örvendeztetnéd meg az olvasókat az észrevételeiddel.

Névtelen írta...

Én igyekszek csak nemnagyon van időm internettezni.
Osijecko

Horváth Ruth írta...

Pláne meg mostantól nem lesz időd, hogy ott lakom, idegeid önvédelméből kifolyólag sok időt töltesz majd a szabadban :)